Πρόστιμο 25000 ευρώ για τα επεισόδια

19:01 10/11/2011 - Πηγή: 24wro
Με 25.000 ευρώ πρόστιμο τιμώρησε η Super League τον Παναθηναϊκό…
για τα επεισόδια στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, την ώρα που ο δικηγόρος της ομάδας Γιάννης Κάρμης υποστηρίζει ότι το κατηγορητήριο ήταν στον αέρα.


Ο δικηγόρος του Τριφυλλιού Γιάννης Κάρμης υποστήριξε πως δεν μπορεί να σταθεί ένα κατηγορητήριο που δεν αναφέρει συγκεκριμένα μέρη εντός του γηπέδου, που να συνέβησαν επεισόδια: "Δεν μπορεί να στέλνει ένα κατηγορητήριο όπως τον βολεύει.
Πρέπει να σημειώνει τόπο και χρόνο. Είναι αόριστη, πρέπει η δίωξη να γυρίσει πίσω και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ας κάνει έφεση, αν δεν τον έχουν διώξει στο μεταξύ".


Στη συνέχεια αναφορικά με τα μικροεπεισόδια που υπήρξαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, τόνισε: "Λέει επίσης, μετά την λήξη του αγώνα, πότε μετά την λήξη του αγώνα, πόση ώρα, μία, δύο τέσσερις ώρες μετά την λήξη του αγώνα. Κι εδώ αοριστία. Μεταξύ σταδίου ποδοσφαίρου και κλειστού γυμναστηρίου. Δεν λέει πουθενά εντός του εν γένει χώρου του γηπέδου. Λέει μεταξύ σταδίου ποδοσφαίρου και κλειστού γυμναστηρίου.


Ο δε, παρατηρητής λέει εκτός περίφραξης περιβάλλοντος χώρου του σταδίου. Λέει επίσης η αστυνομία ότι επιχειρούσαν οι φίλαθλοι να μπουν στον χώρο στάθμευσης παραβιάζοντας δύο καγκελόπορτες. Άρα είναι εκτός των ορίων του γηπέδου τα επεισόδια που έγιναν. Το κατηγορητήριο είναι αόριστο όσον αφορά τον τόπο και τον χρόνο και μη νόμιμο γιατί δεν στηρίζεται σε καμία παρατήρηση αξιωματούχων αγώνα παρά μόνο στην έκθεση της αστυνομίας που είναι συμπληρωματική".


Από την πλευρά του, ο επιχειρησιακός διευθυντής Βαγγέλης Πέτσος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης: "Δεν ξέρουμε αν ήταν γηπεδικοί αυτοί οι οπαδοί. Οι μολότοφ μπορούν να κρυφτούν παντού εκεί. Η αποστολή της ΑΕΚ ήρθε χωρίς κανένα πρόβλημα και έφυγε χωρίς κανένα πρόβλημα από τον τελευταίο παίκτη μέχρι τον πρόεδρο".




Τελικά, η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα τιμώρησε τον Παναθηναϊκό με πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ. Αναλυτικά η απόφαση: "Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ ΑΕΚ καθώς και της υπ’ αριθ. πρωτ. 36117/2011 πειθαρχικής δίωξης του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα: συνολική χρηματική ποινή είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ".
sportaction.gr


Keywords
Τυχαία Θέματα