6+1 διατροφικά tips για υγιές και λαμπερό δέρμα

05:31 24/1/2012 - Πηγή: 24wro

Τροφές που πρέπει να έχετε πάντα στο τραπέζι σας...

Η διατροφή έχει άμεση αντανάκλαση και στην ποιότητα του δέρματος. Κρατήστε λοιπόν σημειώσεις και βοηθήστε την υγεία σας.

Πρωτεΐνες χαμηλών λιπαρών. Βοηθούν στην ελαστικότητα του δέρματος, αρκεί να μην έχουν πολύ λίπος. Κοτόπουλο, ψάρι ή οστρακοειδή είναι η πιο ιδανική επιλογή.

Φρούτα και Λαχανικά. Αντιοξειδωτικά σε αφθονία βρίσκονται ειδικά σε εκείνα που έχουν έντονο χρώμα όπως είναι τα βερίκοκα, οι φράουλες, τα δαμάσκηνα, τα βατόμουρα,
τα καρότα, το σπανάκι και το μπρόκολο. Να σημειώσουμε πως το καλύτερο ίσως αντιοξειδωτικό είναι τα μύρτιλα (μια ποικιλία βατόμουρων).

Προϊόντα ολικής αλέσεως. Σε αντίθεση με το άσπρο ψωμί, τη λευκή ζάχαρη ή το άσπρο ρύζι που επηρεάζουν τα επίπεδα ινσουλίνης, τα προϊόντα ολικής αλέσεως περιέχουν σελήνιο, το οποίο βοηθά στην υγιή όψη του δέρματος. Έχουν επίσης φυτικές ίνες.

Γαλακτοκομικά. Ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά της υγείας του δέρματος είναι η βιταμίνη Α, η οποία βρίσκεται στα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά. Το γιαούρτι ωφελεί και την υγεία των εντέρων οπότε αυτό αντικατοπτρίζεται και στο όμορφο δέρμα.

Λιπαρά οξέα. Τα αναγκαία λιπαρά οξέα μπορούν να μας προστατέψουν από τις φλεγμονές στο δέρμα. Σολωμός, σαρδέλα, καρύδια και λιναρόσπορος είναι τρεις τροφές που πρέπει να μπουν στο τραπέζι.

Τσάι. Οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο πράσινο τσάι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που να ωφελούν την υγεία του δέρματος. Επίσης, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και προστατεύει την κυτταρική μεμβράνη.

Νερό. Αν μπορείτε να καταναλώνετε 3 λίτρα νερό τη μέρα θα ανταμειφτείτε. Το νερό απομακρύνει τις άχρηστες ουσίες και ενυδατώνει με τον καλύτερο τρόπο. Το δέρμα σας θα αρχίσει σύντομα να λάμπει.

queen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα