5 λόγοι που οι άντρες προτιμούν με διαφορά τις ξανθιές

06:32 10/11/2012 - Πηγή: 24wro

Για όλα φταίνε οι ορμόνες...

Η θηλυκότητα ή η αρρενωπότητα (σεξουαλικός διμορφισμός) είναι η τρίτη παράμετρος της ομορφιάς. Στους άντρες τα λεγόμενα αρρενωπά χαρακτηριστικά, όπως το «θεληματικό» πιγούνι και τα έντονα ζυγωματικά, τα πλούσια φρύδια, οι μεγαλύτερες μύτες, τα λεπτότερα χείλη και η αυξημένη τριχοφυΐα, οφείλουν την ύπαρξή τους στην τεστοστερόνη. Οι γυναίκες συνήθως ελκύονται από τέτοιου είδους χαρακτηριστικά καθώς αυτά υποδεικνύουν ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και εν δυνάμει υψηλή γονιμότητα.

Το εντυπωσιακό είναι πως τα επίπεδα των οιστρογόνων τους επηρεάζουν
το κατά πόσο τις γοητεύουν τα αρρενωπά πρόσωπα. Όσο υψηλοτέρα είναι τόσο περισσότερο ελκύονται από άντρες-«αντρουά».
Αντίστοιχα, τα οιστρογόνα κρύβονται πίσω από τα χαρακτηριστικά που θεωρούμε γοητευτικά στις γυναίκες: Αυτά «φουσκώνουν» τα χείλη και δημιουργούν μικρότερα και πιο μυτερά σαγόνια, μικρότερες μύτες, στρογγυλότερα μάγουλα και φρύδια που βρίσκονται ψηλά από τα μάτια. Κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας τα οιστρογόνα αναδομούν το γυναίκειο πρόσωπο, κάνοντας τα χείλη πιο σαρκώδη και το δέρμα πιο λείο. Διάφορες έρευνες μάλιστα αποδεικνύουν πως οι στριπτιζέζ κερδίζουν τα διπλάσια χρήματα στις γόνιμες μέρες του κύκλου τους σε σχέση με όταν έχουν περίοδο, ενώ αυτές που παίρνουν αντισυλληπτικά έχουν σημαντικά χαμηλότερες απολαβές γενικότερα.

Με διαφορά στήθους
Γιατί το γυναικείο στήθος είναι τόσο σέξι αλλά και γιατί μεγαλώνει τόσο; Αν και σαφής απάντηση δεν υπάρχει, ωστόσο όλες οι θεωρίες έχουν να κάνουν με τη γονιμότητα: Οι εξελικτικοί ψυχολόγοι αντιστοιχούν το γυναικείο στήθος με τους φουσκωμένους γλουτούς των υπόλοιπων θηλαστικών που βρίσκονται σε αναπαραγωγική περίοδο. Οι φροϊδικοί ψυχολόγοι προσφέρουν εξηγήσεις με βάση το κόμπλεξ του Οιδίποδα: Οι άντρες, λένε, ψάχνουν συνεχώς για μια μητρική φιγούρα – κυριολεκτικά. Οι ανθρωπολόγοι αντίστοιχα πιστεύουν ότι οι γυναίκες ανέπτυξαν μεγαλύτερα μόνιμα στήθη καθώς το είδος μας άρχισε να προσαρμόζεται σε πιο αντίξοες συνθήκες, απέκτησε μεγαλύτερο εγκέφαλο και περπάτησε στα δύο του πόδια. Αποθηκεύοντας αποθέματα λίπους στο στήθος τους (όπως επίσης και στους γλουτούς και τους μηρούς) καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και όταν δεν θήλαζαν, οι πρόγονές μας κατάφεραν να επιβιώσουν σε παγωμένους χειμώνες αλλά και να τα βγάλουν πέρα με απανωτές εγκυμοσύνες, γέννες και την ανατροφή των παιδιών.
Το μεγάλο στήθος επιπλέον μπορεί να αποτελεί σημάδι αυξημένης γονιμότητας: Το λίπος συσσωρεύεται στο στήθος (όπως και στα οπίσθια, τους μηρούς και τους γλουτούς) υπό την επήρεια των οιστρογόνων, τα οποία επίσης συνδέονται με τη γονιμότητα. Μια μελέτη της Dr Grazyna Jasienska, επιδημιολόγου του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ανακάλυψε πως οι «γεμάτες» γυναίκες έχουν περίπου τρεις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να συλλάβουν σε σχέση με τις γυναίκες με άλλους σωματότυπους.
Σύμφωνα με πολλούς ερευνητές, αυτό εξηγεί γιατί τόσοι άντρες ξετρελαίνονται με τα προσόντα τύπου Πάμελα Άντερσον: Το στήθος αποτελ
Keywords
Τυχαία Θέματα