10 πράγματα που θα... ξεκίναγες τον Σεπτέμβρη

01:18 23/9/2012 - Πηγή: 24wro
Σεπτέμβρης. Μπορεί να είναι ο 9ος μήνας του χρόνου, αλλά στην πραγματικότητα είναι ο...
κατεξοχήν μήνας για την αρχή μιας καινούριας σεζόν. Από το πανεπιστήμιο μέχρι τη δουλειά και από τις εκπομπές στην τηλεόραση μέχρι το πρωτάθλημα, ακούς μόνο για νέα ξεκινήματα.

Γι' αυτό και κάθε άντρας που σέβεται τον εαυτό του, βάζει στόχους ξαπλωμένος στην ξαπλώστρα τον Αύγουστο τους οποίους θα ξεκινήσει να υλοποιεί τον Σεπτέμβριο, επιστρέφοντας από τις διακοπές. Και μοιάζει πιο αποφασισμένος από κάθε άλλη φορά ότι θα τα καταφέρει.
Νομίζει(ς).

Και μη μου πεις ότι είμαστε στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, συνεπώς υπάρχει χρόνος για να γίνουν τα "θα" σου, πραγματικότητα. Παραδέξου του. Αφού δεν έκανες τίποτα μέχρι τώρα, δεν πρόκειται να ακολουθήσει καμία συγκλονιστική αλλαγή στις επόμενες ημέρες.

Για άλλον ένα Αύγουστο φέρθηκες σαν πολιτικός δίνοντας προεκλογικές υποσχέσεις στον εαυτό σου. Όπως:
Θα κάνω δίαιτα

Η δίαιτα του Σεπτέμβρη είναι διαφορετική από την κλασική δίαιτα της Δευτέρας. Κατατάσσεται στην ειδική κατηγορία της δίαιτας μετά τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα. Είναι αυτά τα ρημαδοκιλάκια, το λιγότερο 2-3, που παίρνεις στις διακοπές σου. Και πάνω που έλεγες ότι θα προσέξεις φέτος. Αλλά ρε γαμώτο, έπηζες όλο το χειμώνα στο γραφείο. Δεν αξίζει στον εαυτό σου μία χωριάτικη παραπάνω; Ένα σαγανάκι; Κολοκυθοκεφτέδες; Κοντοσούβλι; Εξοχικό; Άλλωστε θα ξεκινήσεις δίαιτα τον Σεπτέμβρη.

Το κακό όμως με αυτή την δίαιτα, σε σχέση πχ με της Δευτέρας, είναι ότι μπορείς να την αναβάλεις συνεχώς. Όλο τον μήνα. Tην άλλη, πόσες Δευτέρες να την πας πίσω; Αλλά εδώ, εντάξει. Εχει γενέθλια ο κολλητός; Δίαιτα από αύριο. Τώρα γιορτάζει η κοπελιά. Από αύριο. Ξεκίνησε το Τσάμπιονς Λιγκ. Χωρίς σουβλάκια, πίτσες , μπύρες; Από αύριο. Μέχρι που έφτασε ο Οκτώβρης.
Θα κόψω το κάπνισμα

Κλασική υπόσχεση που δίνεται όλο τον χρόνο. Εκτός από τις διακοπές. Δεν γίνεται να το κόψεις όταν βγαίνεις έξω το βραδάκι για ένα ποτό που θα ακολουθήσει άλλο ένα ποτό που θα ακολουθήσουν μερικά σφηνάκια. Ούτε νωρίτερα στην παραλία όταν αρχίζεις με καφέ και συνεχίζεις με μπύρα. Ατιμη καλοκαιρινή διάθεση! Αλλά πριν καν φύγεις για διακοπές, υποσχέθηκες ότι θα το κόψεις μαχαίρι τον Σεπτέμβρη.

Αλήθεια όμως. Πως θα κάνεις τώρα πράξη μια υπόσχεση που δίνεις όλο τον χρόνο; Δεν το έκοψες τον Γενάρη, τον Φλεβάρη, τον Μάρτη, τον, τον, τον. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα φανείς δυνατός τον Σεπτέμβρη; Ασε που είναι και από τους πιο καταθλιπτικούς μήνες λόγω του τέλους του καλοκαιριού/διακοπών. Και η κατάθλιψη σηκώνει βαρύ τσιγάρικο σέρτικο.
Θα κάνω οικονομία

Το παρατράβηξες στις διακοπές. Εν γνώση σου. Πέντε μέρες πήγες όλες και όλες. Να μην αράξεις σε μια ξαπλώστρα; Να μην πας μετά στο ταβερνάκι; Να μην βγεις το βράδυ για ποτό; Όλο το χρόνο πήζεις στο γραφείο γι' αυτές τις πέντε μέρες. Δεν γίνεται λοιπόν να ξυπνήσει μέσα σου ο Σκρουτζ Μακ Ντακ, τα λίγα 24ώρα που επιτέλους έχεις χαλαρή διάθεση χωρίς σκοτούρες
Keywords
Τυχαία Θέματα