Αποκαλύψεις - σοκ Βολουδάκη

00:23 23/9/2012 - Πηγή: 24wro
Έργα για τα οποία πριν υπήρχε χώρος να γίνουν, σήμερα δεν υπάρχει. Με την τοποθέτηση αυτή...
ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσος Βολουδάκης, έριξε αιχμές κατά των προκατόχων του για τα «έργα και ημέρες» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διοικητική Μεταρρύθμιση. Και δεν έμεινε στη συγκεκριμένη δήλωση. Αναφέρθηκε σε δύο έργα που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα για τα οποία «πλέον δεν υπάρχει χώρος για υλοποίηση».

Το πρώτο αφορά στην υποστήριξη της λειτουργίας της Επιτροπής Συντονισμού της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Το έργο αυτό είχε ενταχθεί με προϋπολογισμό
5 εκατ. ευρώ, αλλά σύμφωνα με τον κ. Βολουδάκη, αρκούν... 300.000 ευρώ για να υλοποιηθεί. Άφησε δε υπόνοιες ότι ο «φαραωνικός» αυτός προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου εξυπηρετούσε άλλες ανάγκες, εκτός βεβαίως από το συντονισμό του έργου της Επιτροπής.

Το δεύτερο έργο που επισημάνθηκε έχει τίτλο «Ενίσχυση της Καλλιτεχνικής Δημιουργίας για την Προώθηση της Ισότητας των δύο φύλων». Ο υφυπουργός, αν κι ευθύς εξαρχής τάχθηκε υπέρ της ισότητας των δύο φύλων, εξέφρασε αμφιβολίες για την σκοπιμότητα της ένταξης του συγκεκριμένου έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που στόχο έχει την αναδιοργάνωση του δημοσίου τομέα. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι το έργο, προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ, δεν είχε συμβολαιοποιηθεί και άρα δεν έχουν πραγματοποιηθεί δαπάνες.

Ο κ. Βουλουδάκης ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετά τέτοια έργα στο πρόγραμμα της διοικητικής μεταρρύθμισης, ενώ σε μια σειρά άλλων, οι απορροφήσεις παραμένουν σε μηδενικό επίπεδο εδώ και μια πενταετία. Έτσι, το πρόγραμμα τώρα, χρήζει περικοπών κατά 33% και να κατέλθει σε 400 εκατ. ευρώ, από 600 εκατ. ευρώ που είχε σχεδιαστεί αρχικά. Σχεδόν 80 εκατ. ευρώ θα μεταφερθούν σε καταρτίσεις ανέργων και άλλα 120 εκατ. ευρώ σε δαπάνες παιδικών σταθμών. «Δεν γίνεται αλλιώς», είπε ο υφυπουργός, αν η Ελλάδα δεν θέλει να χάσει τους πόρους του προγράμματος. Πρόσθεσε δε ότι σε πέντε χρόνια απορροφήθηκαν μόλις 79 εκατ. ευρώ και αναρωτήθηκε «πως ν’ απορροφήσουμε 520 εκατ. ευρώ στα επόμενα δύο χρόνια;».

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα