Ξεκούραστα ο Τιμ, γίγαντας Φονίνι- VIDEO

Στην 8αδα του Rio Open Τιμ, Μονφίς, Φονίνι και Κουέβας

Ο Ντομινίκ Τιμ επιστράτευσε τις δυνάμεις του στο court, για να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Rio Open, μόλις για 38 λεπτά, αφού ο αντίπαλός του στην φάση των ”16” στην χωμάτινη διοργάνωση της Βραζιλίας, Πάμπλο Αντουχάρ, εγκατέλειψε με πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο στα μέσα

του πρώτου σετ και έδωσε ξεκούραστη πρόκριση στον Αυστριακό.

Το Νο6 του κόσμου συνεχίζει αλώβητος την φετινή του πορεία στα χωμάτινα τουρνουά, καθώς απέκλεισε και τον πολύπειρο Ισπανό ο οποίος εγκατέλειψε την αναμέτρηση όταν το σκορ ήταν 4-2 υπέρ του Τιμ στο πρώτο σετ του αγώνα, και έφτασε έτσι τις έξι σερί νίκες στο χώμα φέτος, συνεχίζοντας την προσπάθεια που κάνει για υπεράσπιση του τροπαίου του στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στην φάση των ”8” ο Ντομινίκ Τιμ θα αντιμετωπίσει τον 34χρονο Ισπανό Φερνάντο Βερντάσκο, Νο40 της παγκόσμιας κατάταξης, ο οποίος με την σειρά του νωρίτερα μέσα στην ημέρα είχε επικρατήσει με ανατροπή του Αργεντινού Νίκολας Κίκερ(Νο86 ΑΤΡ), με τελικό σκορ 6-7(3), 6-2, 6-0.

Το ντέρμπι της φάσης των ”16” στο Ρίο, κατέληξε μετά από μια ημέρα καθυστέρηση στον Γκαέλ Μονφίς, ο οποίος επιβλήθηκε τελικά του Νο1 του ταμπλό στο τουρνουά και Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης Μαρίν Τσίλιτς, στα δυο σετ.

Ο Γάλλος αποδείχτηκε και στην πραγματικότητα σκληρό καρύδι για τον όχι και τόσο σταθερό και επικίνδυνο στις χωμάτινες επιφάνειες Κροάτη και έτσι τον ”πέταξε” εκτός τουρνουά με συνοπτικές διαδικασίες. Το παιχνίδι είχε διακοπεί στο tie-break του δευτέρου σετ και συνεχίστηκε μια ημέρα μετά, με τους αθλητές να μπαίνουν στο court για να παίξουν μόλις τέσσερις πόντους, αφού όταν είχε διακοπεί η αναμέτρηση λόγω βροχής, ο Μονφίς προηγούνταν με 6-3, 6-6(7-7).

Τελικά, ο ”Λα Μονφ” επικράτησε με 6-3, 7-6(8), σώζοντας μάλιστα και ένα σετ πόιντ του Τσίλιτς στην… τελευταία δόση του παιχνιδιού. Στα προημιτελικά, το Νο39 του κόσμου θα τεθεί αντιμέτωπο με τον ”χωματά” Αργεντινό Ντιέγκο Σεμπαστιάν Σβάρτζμαν, σε ένα από τα ντέρμπι της επόμενης φάσης.

Τέλος, σπουδαίες προκρίσεις στα προημιτελικά του Rio Open πήραν και οι Φάμπιο Φονίνι, Αλιάζ Μπέντενε και Πάμπλο Κουέβας, σε βάρος πολύ επικίνδυνων παικτών. Αρχικά, ο Ιταλός, Νο21 στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε με μεγάλη ανατροπή σώζοντας και ματς πόιντ στο tie-break του τρίτου σετ, τον Αμερικανό Τένις Σάντγκρεν για να προκριθεί στην φάση των ”8” του θεσμού.

Ο Φονίνι επικράτησε με 4-6, 6-4, 7-6(6) μετά από 2 ώρες και 20 λεπτά αγώνα και στον επόμενο γύρο θα συναντήσει τον Σλοβένο Μπέντενε.

Εκείνος από την πλευρά του, απέκλεισε τον πολύ δυνατό στο χώμα Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, επιβεβαιώνοντας σε πόσο καλή αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται, μετά και την πορεία του μέχρι τον τελικό την προηγούμενη εβδομάδα στο Μπουένος Άιρες. Ο Σλοβένος κέρδισε τον Ισπανό, Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από 2 ώρες και 31 λεπτά μάχης, με σκορ 6-2, 5-7, 6-2.

Ο Πάμπλο Κουέβας, επιβλήθηκε του Γκαστάο Ελίας με 7-5, 6-1 και προκρίθηκε επίσης στα προημιτελικά, όπου θα συναντήσει τον Νίκολας Γιάρι.

RIO OPEN DRAW | OOP (-5h) | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ξεκούραστα ο Τιμ, γίγαντας Φονίνι- VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα