Ξανά στην κορυφή

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι και επίσημα το νέο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στην ΑΤΡ. Ο Ελβετός έσπασε και επίσημα όλα τα κοντέρ, καταλαμβάνοντας 14 χρόνια μετά την… πρώτη του φορά, την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Ο 36χρονος, έγινε παράλληλα ο γηραιότερος που καταφέρνει να βρεθεί σε αυτήν τη θέση, σπάζοντας το ρεκόρ του Αντρέ Αγκάσι που βρέθηκε στο Νο1 σε ηλικία 33 χρόνων για τελευταία φορά.

Την Δευτέρα έγιναν γνωστές οι νέες κατατάξεις σε άνδρες και γυναίκες. Ξεχωρίζει φυσικά, η άνοδος του Ρότζερ Φέντερερ στο Νο1 και η πτώση του Ράφαελ Ναδάλ στο Νο2 του κόσμου μετά από αρκετούς μήνες.

Αυτήν, η για πολλούς αναπάντεχη εξέλιξη, για άλλους δε… αναμενόμενη με βάση την αγωνιστική κατάσταση του ”αειθαλή” Ελβετού, δεν ήταν η μόνη αλλαγή στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Άλλες σημαντικές αλλαγές έγιναν και εντός του Top10, αφού ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ κέρδισε μια θέση με την πορεία του μέχρι τον τελικό του 500αριου τουρνουά στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, ανεβαίνοντας πλέον στο Νο4 του κόσμου, ρίχνοντας ταυτόχρονα τον Αλεξάντερ Ζβέρεβ στο Νο5.

Ο Κέβιν Άντερσον μετά την φοβερή πορεία του στο New York Open, που κατέκτησε τον τίτλο με εξαιρετικές εμφανίσεις, ανέβηκε στο Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης, δημιουργώντας νέο career high για τον ίδιο, από το Νο10 που είχε φτάσει μέχρι πρότινος. Αυτήν την εβδομάδα κέρδισε δυο θέσεις, ρίχνοντας τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο στο Νο10 και τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα στο Νο11.

Επίσης, οκτώ θέσεις έχασε ο Τζο Γουιλφρίντ Τσονγκά, ο οποίος είχε κατακτήσει πέρσι το τουρνουά στο Ρότερνταμ όμως φέτος δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού και πλέον βρίσκεται στο Νο27 του κόσμου.

Τις οκτώ αυτές θέσεις κέρδισαν κατά σειρά οι Άλμπερτ Ράμος Βινόλας, Άντι Μάρεϊ, Φάμπιο Φονίνι, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Άγκουτ, Ντιέγκο Σβάρτζμαν, Αντριάν Μαναρινό, Κάιλ Έντμουντ και Κέι Νισικόρι, οι οποίοι βρίσκονται από το Νο19 μέχρι το Νο26 αντίστοιχα. Τρεις θέσεις κέρδισε και ο Αντρέι Ρούμπλεβ, ο οποίος πλέον είναι στο Νο31 της παγκόσμιας κατάταξης.

Νέο ρεκόρ καριέρας και για τον φιναλίστ του Argentina Open της προηγούμενης εβδομάδας, Αγιάζ Μπέντενε, ο οποίος κέρδισε οκτώ θέσεις και πλέον βρίσκεται στο Νο43 του κόσμου, βελτιώνοντας το ρεκόρ του κατά δυο θέσεις. Ο Ντανιήλ Μεντβέντεβ επέστρεψε στο Top50 και στο Νο50 συγκεκριμένα, κερδίζοντας επτά θέσεις αυτήν την εβδομάδα.

Τέλος, ο φορμαρισμένος Ιταλός Αντρέας Σέπι που έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του τουρνουά στο Ρότερνταμ, ανέβηκε 22 θέσεις, πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη άνοδο παίκτη στο Top100 αυτήν την εβδομάδα, και πλέον βρίσκεται στο Νο59 του κόσμου.

Από ελληνικής πλευράς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε δυο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και πλέον καταλαμβάνει την 80η θέση στον κόσμο.

ATP RANKINGS

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ξανά στην κορυφή appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα