Ξανά σε Grand Slam ημιτελικό ο τρομερός Τσίλιτς (vids)

21:50 1/6/2022 - Πηγή: Tennis24

Για 6η φορά στην καριέρα του και 1η μετά από το Αυστραλιανό Όπεν του 2018, ο Μάριν Τσίλιτς θα αγωνιστεί σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης.

Ο 33χρονος Κροάτης “απέδρασε” από το “Philippe Chatrier” κερδίζοντας στα πέντε sets τον Νο7 του ταμπλό, Αντρέι Ρούμπλεφ και στην 3η και… φαρμακερή, όπως αποδείχθηκε, παρουσία του σε προημιτελικά Roland Garros (2017, 2018), πανηγύρισε την παρθενική του πρόκριση στους “4” καλύτερους της διοργάνωσης.

The

resurgence continues @cilic_marin advances to his first #RolandGarros semi-final, defeating Andrey Rublev 7-5, 3-6, 4-6, 6-3, 7-6[10-2]. pic.twitter.com/jxfK11qzJI

Roland-Garros (@rolandgarros) June 1, 2022

Αντιθέτως, ο Ρώσος έχασε μοναδική ευκαιρία να παίξει στον 1ο Major ημιτελικό της καριέρας του, καθώς ηττήθηκε για 5η συνεχόμενη φορά σε τελική “8άδα” Grand Slam τουρνουά.

Μετά από 4 ώρες και 10 λεπτά πολύ μεγάλης μάχης, ο Τσίλιτς επικράτησε με 5-7, 6-3, 6-4, 3-6, 7-6(2) και περιμένει να αντιμετωπίσει τον Νο8 του ταμπλό, Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος κέρδισε στο βραδινό ματς της ημέρας τον 19χρονο Δανό, Χόλγκερ Ρουν.

History Maker @cilic_marin becomes the first Croatian to reach all four Grand Slam semi-finals #RolandGarros pic.twitter.com/MLeXZjqRgi

— Roland-Garros (@rolandgarros) June 1, 2022

Απίθανο tie-break στο 5ο set έπαιξε ο Κροάτης, που εξαπέλυε τη μια επίθεση μετά την άλλη καθ’ όλη τη διάρκεια του προημιτελικού, όμως στους πιο κρίσιμους πόντους του αγώνα, στο καθοριστικό tie-break δηλαδή, ήταν απλά ανίκητος.

Κέρδισε οκτώ συνεχόμενους πόντους, μετέτρεψε το 1-2 του Ρούμπλεφ σε 10-2 και έγινε ο 1ος τενίστας στην ιστορία του “Philippe Chatrier”, που κερδίζει super tie-break.

Για να φτάσει στη νίκη, ο Τσίλιτς έβγαλε 88(!) winners και σέρβιρε 33 άσους, αγνοώντας για οτιδήποτε έκανε στην απέναντι πλευρά του court ο Ρώσος αντίπαλός του. Το επιθετικό του παιχνίδι, τον ανάγκασε να υποπέσει και σε 71(!) αβίαστα λάθη, όμως ήταν φυσικό επακόλουθο της εικόνας του παιχνιδιού.

Ο Νο23 του ταμπλό ζούσε και πέθαινε στο court από τα χτυπήματά του και στο τέλος δικαιώθηκε, κερδίζοντας τον Ρούμπλεφ, ο οποίος έκανε μόλις 31 αβίαστα λάθη, αλλά δεν βρήκε τον τρόπο να φύγει θριαμβευτής από το court.

Cross
Court
Winner #RolandGarros | @AndreyRublev97 pic.twitter.com/VfBsNTW8t9

— Roland-Garros (@rolandgarros) June 1, 2022

Με αυτή τη νίκη, ο Τσίλιτς συμπλήρωσε το καρέ των Major ημιτελικών, μιας και, πλέον, έχει παίξει στην τελική “4άδα” όλων των Grand Slam διοργανώσεων.

Από την ερχόμενη εβδομάδα, ο 33χρονος θα ανέβει τουλάχιστον στο Νο17 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ αν μπει στον τελικό του Γαλλικού Όπεν, θα εξασφαλίσει την άνοδο στο Νο15 του κόσμου.

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ξανά σε Grand Slam ημιτελικό ο τρομερός Τσίλιτς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα