Βόμβα στο Μόντε Κάρλο: Εκτός από τον 2ο γύρο ο Τζόκοβιτς (vids)

Εκτός Monte Carlo Masters από την πρεμιέρα του έμεινε ο Νο1 τενίστας του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς γνώρισε ήττα στα τρία sets από τον εξαιρετικό “χωματά”, Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα!

Ο 34χρονος Σέρβος, στο 4ο μόλις ματς του μέσα στο 2022, το πάλεψε, γλίτωσε… στα σημεία την straight sets ήττα, όμως ήταν πολύ ασταθής, έκανε πάρα πολλά αβίαστα λάθη, δεν κατάφερε να επιβάλλει ποτέ τον ρυθμό του στο ματς και μοιραία, έγινε έρμαιο των ορέξεων του Ισπανού, για να ηττηθεί μετά από 2 ώρες και 54 λεπτά μάχης.

Σπουδαίο τένις έπαιξε ο 22χρονος στο μεγαλύτερο κομμάτι

του αγώνα, εκμεταλλεύτηκε την κακή ημέρα του αντιπάλου του και “έκλεισε” το ματς με 6-3, 6-7(5), 6-1, πανηγυρίζοντας τη μεγαλύτερη νίκη της μέχρι τώρα καριέρας του.

Ο Νο46 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, πήρε το εισιτήριο για τους “16” καλύτερους του Monte Carlo Masters, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ντάνιελ Έβανς και Νταβίντ Γκοφάν.



Στο πρώτο του ματς στη χωμάτινη επιφάνεια μετά τον τελικό του Roland Garros 2021 (13/6/2021), ο Νόλε πήρε βαθμό κάτω του μετρίου και 47 ημέρες μετά την τελευταία του εμφάνιση στο Tour (24/2 στο 500άρι του Ντουμπάι), γνώρισε την 2η ήττα του για φέτος, στο 4ο επίσημο ματς του, για να τεθεί εκτός διεκδίκησης του τίτλου στο Μόντε Κάρλο, μόλις από τον 2ο γύρο.

“Σκουριασμένος” από την απουσία αγώνων στα πόδια του και με εμφανέστατο πρόβλημα προσαρμογής στις ανάγκες μιας απαιτητικής δοκιμασίας όπως αυτή κόντρα στον Φοκίνα, ο Τζόκοβιτς απογοήτευσε και έπαθε… deja vu, έξι χρόνια… παρά μια μέρα, μετά την σοκαριστική ήττα του στο ντεμπούτο του στο Monte Carlo Masters 2016, από τον Γίρι Βέσελι.

Ήταν 13 Απριλίου 2016, όταν ο Τσέχος, Νο55 τενίστας στον κόσμο, είχε κερδίσει με 2-1 sets τον Τζόκοβιτς στον 2ο γύρο της διοργάνωσης. Τώρα, είναι ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα που πυροδοτεί τη βόμβα στην 3η ημέρα αγώνων στο Μονακό.

Τεράστιο πρόβλημα στο σερβίς του αντιμετώπισε ο Τζόκοβιτς, που δέχθηκε εννέα(!) breaks από τον 22χρονο Ισπανό και ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσε να ζητήσει περισσότερα από το ματς.

Με μόλις 62/125 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Σέρβος, που αντιμετώπισε 20(!) break points του αντιπάλου του (9/20 ο Φοκίνα) και προφανώς, δεν είχε τις λύσεις για να “αποδράσει” με ακόμη μια σπουδαία νίκη-ανατροπή, παρά το γεγονός ότι κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια στο 2ο set, φέρνοντας το ματς στα ίσια μετά από υπέροχο πέρασμα στο 5-6 υπέρ του, στο tie-break.

Το 3ο set άνηκε ολοκληρωτικά στον Ισπανό, ο οποίος δεν έκανε το ίδιο λάθος με αυτό που είχε κάνει λίγες στιγμές νωρίτερα, όταν προηγήθηκε με 6-3, 4-2 και εν τέλει απώλεσε μέσα από τα χέρια του του 2ο set.

Πατώντας… γκάζι και με τον Τζόκοβιτς εμφανώς… ξενερωμένο από την εξέλιξη της αναμέτρησης, ο Φοκίνα κέρδισε 6/7 games του decider, τρέχοντας και σερί 4-0 κερδισμένων από το 2-1 και έπειτα.

Πέραν της τεράστιας νίκης, ο 22χρονος θα έχει να θυμάται για καιρό και τις… πτώσεις του στο κοκκινόχωμα του Monte Carlo Country Club. Δεν ήταν και λίγες, άλλωστε. Λίγες δεν ήταν, και οι απίστευτες γωνίες που έπιασε στα χτυπήματά του ο Φοκίνα, με το backhand του να πετάει φωτιές ανά διαστήματα, αναγκάζοντας μέχρι και τον Τζόκοβιτς να τον χειροκροτεί.



MONTE CARLO MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Βόμβα στο Μόντε Κάρλο: Εκτός από τον 2ο γύρο ο Τζόκοβιτς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα