Βολφγκανγκ Τιμ: “Λυπάμαι τους γονείς”

Ο πατέρας του Ντόμινικ Τιμ, μίλησε για τις μεγάλες δυσκολίες και θυσίες που καλείται να κάνει μια οικογένεια για να γίνει το παιδί επαγγελματίας τενίστας

Ο πατέρας του Ντόμινικ Τιμ, Βόλφγκανγκ Τιμ είναι υπερήφανος για τον γιο του και ότι έχει καταφέρει μέχρι στιγμής στην επαγγελματική του καριέρα.

Σε συνέντευξή του στη Standard κατά τη διάρκεια του Vienna

Open, ο Βόλφγκανγκ Τιμ μίλησε για τις πολύ δύσκολες στιγμές που πέρασε όλη η οικογένεια προκειμένου να στηρίξει το όνειρο του γιου του, προς την επαγγελματική σταδιοδρομία του.

“Όταν συναντώ γονείς που τα παιδιά τους είναι στο ξεκίνημα της καριέρας τους, τους λυπάμαι. Δεν ξέρουν τι τους περιμένει. Δεν έχεις ιδέα πόσο κοστίζει όλο αυτό και μάλλον αυτό είναι καλό γιατί αν ήξερες, δεν θα το έκανες… Αν έκανες ένα οικονομικό πλάνο με τις ανάγκες, πιθανότατα θα έπαιρνες τη ρακέτα από το παιδί σου” είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, ο πατέρας του φιναλίστ του Roland Garros 2018, υπογράμμισε: “Ακόμα και εμείς, η οικογένειά του, είχαμε αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρει. Δεν είμασταν 100% σίγουροι ότι θα έπιανε, όμως δεν είχαμε εναλλακτικό πλάνο”.

Τόσο ο Ντόμινικ όσο και ο πιο μικρός γιος της οικογένειας, ο Μόριτζ που πριν λίγες εβδομάδες πήρε τον πρώτο του ΑΤΠ πόντο, παράτησαν το σχολείο.

“Ήταν μια σκόπιμη απόφαση την οποία στηρίζουμε ακόμα. Η καριέρα και το σχολείο δεν μπορούν να συνδυαστούν. Το εκπαιδευτικό σύστημα, δεν επιτρέπει να κάνεις καριέρα στο τένις. Οι υπεύθυνοι, δεν έχουν ιδέα το πως λειτουργεί το άθλημα”

The post Βολφγκανγκ Τιμ: “Λυπάμαι τους γονείς” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα