Βιέννη: Απόγευμα Τρίτης η πρεμιέρα του Τσιτσιπά

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από τον 1ο τίτλο καριέρας στα διπλά για τα αδέρφια Τσιτσιπά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρίχνεται στη μάχη του Erste Bank Open στη Βιέννη όπου την Τρίτη το απόγευμα (ΝΒ 18:30 GR) θα αγωνιστεί κόντρα στον…γηπεδούχο Ντόμινικ Τιμ για τον 1ο γύρο του τουρνουά στην 3η αναμέτρηση του κεντρικού court. 

Τσιτσιπάς και Τιμ έχουν αναμετρηθεί

10 φορές με τους δύο παίκτες να μετρούν από 5 νίκες με τον Έλληνα τενίστα να έχει κερδίσει τις 2 τελευταίες και…δραματικές συναντήσεις (και οι 2 φέτος) στο 3σετο της Μαδρίτης, αλλά και στο 5σετο του Wimbledon

Τελευταία νίκη του Αυστριακού, ο οποίος από το 2020 και μετά ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και συνεχίζει την προσπάθεια να επανέλθει στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης, ήταν στα ATP Finals (φάση ομίλων) όπου επικράτησε στα 3 sets. 

Για τον Τσιτσιπά αυτή είναι η 4η συμμετοχή του στο τουρνουά της Βιέννης, με τον Έλληνα τενίστα να μην έχει χάσει ποτέ σε πρεμιέρα, αλλά από την άλλη δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει ποτέ πέρα από τον 2ο γύρο. Μάλιστα πέρσι στην πρεμιέρα συνάντησε και πάλι παίκτη από την Αυστρία και συγκεκριμένα τον Ντένις Νόβακ τον οποίον κέρδισε στα 2 sets, ενώ στη συνέχεια αποκλείστηκε από τον Μπόρνα Τσόριτς στα 3 sets. 

Αντίθετα για τον Τιμ αυτή θα είναι η 12η παρουσία του στο τουρνουά, το οποίο κατέκτησε το 2019, 3 φόρες έχει φτάσει στα προημιτελικά (2012, 2018, 2020), ενώ 2 έχει αποκλειστεί από τον 1ο γύρο (2014, 2015).

ERSTE BANK OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Βιέννη: Απόγευμα Τρίτης η πρεμιέρα του Τσιτσιπά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα