Ολυμπιακός: Μόνο έτσι δεν θα έχει κόσμο με τον ΠΑΟΚ

Επεισοδιακό ήταν το ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός, το οποίο δεν τελείωσε ποτέ. Σε πρώτη φάση θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες.

Έως τότε κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα γίνει. Ωστόσο, μία πρώτη εικόνα υπάρχει. Το Sportime.gr αποκάλυψε το φύλλο αγώνα και εξήγησε αργότερα γιατί θα είναι έκπληξη εάν δεν συνεχιστεί το ντέρμπι.

Ο Φάμπιο Μαρέσκα δεν πήρε θέση, ο γιατρός του

αγώνα νωρίτερα έκανε το ίδιο προς επιβεβαίωση του Sportime.gr και με τέτοιο φύλλο αγώνα δεν είναι απλό να ρίξει ένας αθλητικός δικαστής ευθύνη σε κάποια ομάδα εκ των δύο για την οριστική διακοπή.

Εύλογο το ερώτημα στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» για το τι θα γίνει με το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» εν όψει ΠΑΟΚ. Η απάντηση δεν είναι δεδομένη. Το πιθανότερο, όμως, είναι ο Ολυμπιακός να έχει κανονικά τον κόσμο του στο γήπεδο.

Ξεκάθαρο είναι βάσει κανονισμού πως εάν δεν υπάρξει απόφαση, δεν μπορεί να κλείσει κάποιο γήπεδο. Ακόμη και εάν έχουμε εκδίκαση της υπόθεσης έως το τέλος της εβδομάδας, θα πρέπει να βγει και η απόφαση. Προς το παρόν δεν έχουν βγει οι κλήσεις, δεν έχει οριστεί δικάσιμος, ενώ ανοιχτό είναι το να ζητήσουν και προθεσμία για να καταθέσουν υπομνήματα οι δύο ομάδες.

Από εκεί και πέρα, εφόσον κριθεί πως το ντέρμπι δεν συνεχίστηκε με υπαιτιότητα του Ολυμπιακού, θα πρέπει να του επιβληθεί και ποινή κεκλεισμένων των θυρών. Εκεί οι Πειραιώτες θα επιχειρήσουν να επισπεύσουν τις διαδικασίες για να γίνει άμεσα και η εκδίκαση ης έφεσης. Μόνο εάν δεν βγει η απόφαση της έφεσης άμεσα, θα είναι κεκλεισμένων το ΟλυμπιακόςΠΑΟΚ ή εάν η απόφαση της έφεσης είναι σύμφωνη με την πρωτόδικη.

Ολυμπιακός: Τι λέει ο Πειθαρχικός Κώδικας

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, όσο δεν υπάρχουν εξελίξεις άμεσα, τόσο πιο πιθανό είναι ο Ολυμπιακός να έχει τον κόσμο του στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Από το φύλλο αγώνα, άλλωστε, δεν προκύπτει υπαιτιότητα των Πειραιωτών σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Ιταλός Μαρέσκα.

Εάν τελικά κριθεί πως ο αγώνας έπρεπε να μη συνεχιστεί γιατί ο Χουάνκαρ δεν μπορούσε να αγωνιστεί, τότε και μόνο θα έχει υπαιτιότητα ο Ολυμπιακός. Τι αναφέρει ο κανονισμός γι’ αυτές τις περιπτώσεις;

Αναλυτικά:

β) Εάν από την ρίψη αντικειμένων, υπάρξει τέτοια σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ έως εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ. Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή ή οριστική ματαίωση της τέλεσης του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3 (εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, οπότε παραμένει) και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το φύλλο αγώνα

Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα