“Βιαστικός” Ράφα στην πρεμιέρα του Ρολάν Γκαρός! – VIDEO

Ο Ραφαέλ Ναδάλ έκανε μία επαγγελματική εμφάνιση κερδίζοντας με άνεση και γρηγοράδα τον Γιανίκ Χάνφμαν και θα είναι φυσικά παρών στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός!

O “Bασιλιάς” του χώματος επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος!

Ο ανυπέρβλητος Ραφαέλ Ναδάλ, ο μόνιμος κάτοχος του τίτλου του Ρολάν Γκαρός από το 2005 και μετά, πάτησε για πρώτη φορά στο πλήρως ανακαινισμένο Philippe Chatrier και απ’ότι φαίνεται, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα για αυτόν!

Ο 32χρονος τενίστας, ελάχιστες μέρες

πριν από τη συμπλήρωση 33 χρόνων ζωής έκανε, για ακόμη μια φορά, την ιδανική πρεμιέρα στο αγαπημένο του Grand Slam κερδίζοντας εύκολα και γρήγορα, δύο ώρες αγώνα, τον Γιανίκ Χάνφμαν με 6-2, 6-1, 6-3.

Αυτή ήταν η 87η(!) νίκη του στο Γαλλικό Όπεν στο οποίο στοχεύει να φτάσει στο απίστευτο νούμερο των 12 κατακτήσεων έχοντας ήδη κάνει το πρώτο από τα επτά βήματα που απαιτούνται!

Ο Γιανίκ Χάνφμαν προερχόταν από τους τρεις προκριματικούς γύρους στους οποίους δεν έχασε ούτε σετ κάνοντας το ντεμπούτο του στο βασικό ταμπλό του Ρολάν Γκαρός αλλά εκεί ο βαθμός δυσκολίας ανέβηκε γεωμετρικά!

Παρά το γεγονός ότι έκανε ό,τι μπορούσε με τα περιορισμένα όπλα που διαθέτει, ειδικά στο χώμα, ο Γερμανός δεν κατάφερε κάτι παραπάνω από το να πάρει έξι games από τον Ράφα που έδειξε να είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Ο Ισπανός δεν υπέστη κανένα break στο σερβίς σώζοντας όλα τα break point που δημιούργησε ο Γερμανός, τέσσερα τον αριθμό όλα στο πρώτο game του ματς!

Το forehand του Ισπανού ήταν κλασικά “δολοφονικό”, το backhand του ένα σταθερό πλέον επιθετικό όπλο και συνολικά, έστω και κόντρα σε έναν αδύναμο γενικά αντίπαλο, ο Ράφα θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος από την πρεμιέρα του.

Ο αγώνας του στον δεύτερο γύρο ομοιάζει πολύ με όσα είδαμε στον πρώτο μιας και αγωνίζεται ξανά κόντρα σε qualifier Γερμανό, τον Γιανίκ Μάντεν!

“Βυθίστηκε” ο Μπασιλασβίλι, εκτός και ο Τιάφο!

Ήρθαν οι πρώτες μίνι-εκπλήξεις και για το βασικό ταμπλό της διοργάνωσης!

Ο Νικολόζ Μπασιλασβίλι έκανε ένα πολύ κακό ματς και ηττήθηκε πολύ εύκολα από τον Χουάν-Ιγκάσιο Λοντέρο με 6-4, 6-1, 6-3 ενώ ο Φράνσις Τιάφο, που ήταν υποψήφιος αντίπαλος του Τσιτσιπά στον τρίτο γύρο, ηττήθηκε στα πέντε σετ από τον Φίλιπ Κραϊνοβιτς!

Αν ο Έλληνας τενίστας κερδίσει τον Ντελιέν στον δεύτερο γύρο, θα παίξει κόντρα σε έναν εκ των Καρμπάγιες Μπαένια ή Κραϊνοβιτς στον τρίτο!

“Βατερλώ” για Μεντβέντεφ!

Ό,τι έπαθε την Κυριακή ο Μάρκο Τσεκινάτο συνέβη και στον Ντανίλ Μεντβέντεφ τη Δευτέρα!

Ο νεαρός Ρώσος που ήρθε με μεγάλες προσδοκίες στο φετινό Ρολάν Γκαρός, τα έκανε “θάλασσα” καθώς προηγήθηκε με 2-0 του Πιέρ-Ιγκ Ερμπέρ αλλά ο Γάλλος, ακολουθώντας το παράδειγμα του καλού του φίλου Μαού, έκανε μια απίστευτη ανατροπή αποκλείοντας τον Μεντβέντεφ πολύ πρόωρα στη διοργάνωση…

Δευτέρα, 27/5: 1ος γύρος Γαλλικό Όπεν
Κecmanovic (Serbia) beat Kudla (USA) 6-0 6-7(7) 5-7 6-3 6-4
Lontero (Argentina) beat Basilashvili (Georgia) 6-4 6-1 6-3
Moutet (France) beat Vatutin (Russia) 6-4 7-6(6) 6-4
Carreno-Busta (Spain) beat Sousa (Portugal) 6-3 6-1 6-2
Krajinovic (Serbia) beat Tiafoe (USA) 6-2 4-6 6-3 3-6 6-0
De Minaur (Australia) beat Klahn (USA) 6-1 6-4 6-4
Herbert (France) beat Medvedev (Russia) 4-6 4-6 6-3 6-2 7-5
Madden (Germany) beat Copejans (Belgium) 7-6(0) 7-5 6-3
Garin (Chile) beat Opelka (USA) 7-6(0) 7-5 7-6(7)
Gasquet (France) beat M. Zverev (Germany) 6-3 6-4 6-3
Nadal (Spain) beat Hanfmann (Germany) 6-2 6-1 6-3
Carballes Baena (Spain) beat Muller (France) 6-4 6-4 6-2

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | OOP

Κώστας Αϊτάκης

The post “Βιαστικός” Ράφα στην πρεμιέρα του Ρολάν Γκαρός! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα