Φέντερερ: “Απολαμβάνω την χωμάτινη σεζόν” – VIDEO

Πολύ χαρούμενος με το γεγονός ότι επέστρεψε στο Roland Garros μετά από τέσσερα χρόνια, εμφανίστηκε ο Ρότζερ Φέντερερ συ συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την νικηφόρα πρεμιέρα του στη διοργάνωση…

Ο Ελβετός θρύλος του τένις, αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά το 2015 στο χωμάτινο τουρνουά του Παρισιού και δήλωσε πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος με την απόφασή του να παίξει κανονικά φέτος στο χώμα.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως κάθε χρόνο που δεν αγωνιζόταν στο Roland Garros

(2016, 2017, 2018), το αρχικό του πλάνο ήταν να παίξει κανονικά στο χώμα, αλλά προβλήματα υγείας τον εμπόδισαν να το κάνει!

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη τύπου μετά τη νίκη του επί του Λορέντζο Σονέγο:

“Χρειάζομαι περισσότερη προετοιμασία στη χωμάτινη σεζόν πια, γιατί έχουν περάσει τα χρόνια και δεν είμαι όσο νέος ήμουν κάποτε. Ειδικά, τώρα που είχα να αγωνιστώ και πολλά χρόνια στο χώμα.

Μίλησα με τον εαυτό μου, τον ρώτησα αν θέλει να αγωνιστεί στο χώμα φέτος και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το πρόγραμμα της υπόλοιπης σεζόν. Είδα περισσότερα θετικά από αρνητικά, στο να αγωνιστώ στην clay court season.

Η ομάδα μου στήριξε την απόφασή μου, και η οικογένειά μου το ίδιο. Νομίζω ότι σε αυτό βοήθησε πως τα προηγούμενα χρόνια που δεν έπαιξα στο Roland Garros, δεν έγινε από επιλογή.

Πρώτα ήταν το πρόβλημα στο γόνατό μου (2016), μετά στην πλάτη (2017). Στόχος μου ήταν να παίζω κάθε χρόνο στο Παρίσι, αλλά από ένα σημείο και μετά φοβόμουν για την υγεία μου.

Έτσι πέρασαν τα χρόνια και δεν αγωνίστηκα στο Παρίσι. Φέτος όμως, είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα την απόφαση να παίξω στο τουρνουά κανονικά. Απόλαυσα την πορεία μου στη Μαδρίτη, όσο και στη Ρώμη και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ.

Η υποδοχή που έλαβα σήμερα από τον κόσμο ήταν τρομερή. Ήταν πολύ όμορφο το γεμάτο στάδιο σε αγώνα 1ου γύρου, γι΄αυτό είμαι και πολύ χαρούμενος”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Φέντερερ: “Απολαμβάνω την χωμάτινη σεζόν” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα