Βάπτισμα του πυρός! – VIDEO

Στον πρώτο του τελικό, o #NextGenATP Φράνσις Τιαφό κατέκτησε τον πρώτο του ATP τίτλο

Την παράδοση των Αμερικανών στο Delray Beach Open της Φλόριντα τα τελευταία χρόνια, συνέχισε ο Φράνσις Τιαφό!

Στα 19 του χρόνια, ο ταλαντούχος τενίστας κατέκτησε τον παρθενικό του τίτλο ATP και έγινε ο νεαρότερος Αμερικανός τενίστας που κατακτά κούπα στο tour, μετά τον Άντι Ρόντικ στο Χιούστον το 2002!

Ο Τιαφό, που είχε αποκλείσει κατά σειρά

τους Ντελ Πότρο, Τσανγκ και Σαποβάλοφ, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και στον τελικό της διοργάνωσης την Κυριακή, επικρατώντας με 6-1, 6-4 του Πίτερ Γκόζοφτσικ μετά από μόλις 61 λεπτά παιχνιδιού!

Πριν από την περασμένη εβδομάδα στο New York Open, ο Τιαφό είχε κερδίσει μόλις 9 ματς σε επίπεδο ATP World Tour (9-31) και δεν είχε φτάσει ποτέ σε προημιτελική φάση. Όμως, μετά την πορεία του μέχρι τους “8” της Νέας Υόρκης (ήττα απο Άντερσον) και το θρίαμβο στο Delray Beach, ο 19χρονος σχεδόν διπλασίασε τις νίκες καριέρας (16) μέσα σε δύο εβδομάδες!

Ο Τιαφό ξεκίνησε το τουρνουά από το Νο91 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως μετά τον τίτλο στο Ντελρέϊ σκαρφάλωσε στο Νο61 του κόσμου, μια θέση χαμηλότερα από το career high Νο60.

“Δεν το περίμενα αυτό, αυτή την εβδομάδα… Είναι απίστευτο. Προφανώς και είναι όνειρο να κερδίσεις τον πρώτο σου τίτλο. Τα κατάφερα νωρίς στην καριέρα μου και το συναίσθημα είναι απίστευτο. Ελπίζω σε πολλούς περισσότερους τίτλους” δήλωσε ο Τιαφό ο οποίος δεν είχε ξεκινήσει καλά τη σεζόν, μετρώντας τρεις σερί ήττες.

Μετά από αυτή την εβδομάδα, ο Τιαφό θα σκαρφαλώσει και στη 2η θέση της Race to Milan, για τους ανερχόμενους τενίστες κάτω των 21.

DELRAY BEACH DRAW

The post Βάπτισμα του πυρός! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα