Ο Τζον ΜάκΕνρο για όλους και για όλα

Ένας εκ των κορυφαίων τενιστών της ιστορίας, ο Τζον ΜάκΕνρο, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του για τον Άντι Μάρεϊ, τον Ρότζερ Φέντερερ, αλλά και τη νέα γενιά τενιστών που μπορεί να διεκδικήσει τίτλους Grand Slam μέσα στο 2019…

Είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, το μόνο σίγουρο, αλλά η άποψή του στον τενιστικό κόσμο μετράει και με το παραπάνω.

Ο πρώην Νο1 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, Τζον ΜάκΕνρο, μίλησε για

όλους και για όλα σε πρόσφατη αποκαλυπτική του συνέντευξη, αναφερόμενος και στον Στέφανο Τσιτσιπά, μεταξύ άλλων.

Ο Σκοτσέζος σχολίασε την επιστροφή του Άντι Μάρεϊ στο κορυφαίο επίπεδο και σύγκρινε τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ράφαελ Ναδάλ με τον “Muzza”. Μίλησε για τον Νικ Κύργιο και τον Κάιλ Έντμουντ, κι έκανε… τις προβλέψεις του.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Ο Μάρεϊ είναι ικανός να κερδίζει Grand Slams και να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους 10 τενίστες όλων των εποχών, μόνο από την αθλητική του ικανότητα. Αν είναι 100% σε καλή φυσική κατάσταση, μπορεί να κερδίσει τους πάντες.

Αν είναι στο 80% ή και λιγότερο, είναι ένας εντελώς διαφορετικός τενίστας. Βλέποντας όλα όσα έκανε στην ηλικία των 36 ο Φέντερερ, βλέποντας την καταπληκτική κατάσταση του Ναδάλ ακόμη και μετά από τόσους τραυματισμούς, ο Μάρεϊ πρέπει να σκέφτεται πως είναι αναγκασμένος να κάνει κάτι παρόμοιο.

Ρεαλιστικά, ο Έντμουντ αυτή τη στιγμή έχει το πάνω χέρι να είναι ο Νο1 Βρετανός τενίστας του 2019, αλλά νομίζω πως ο Μάρεϊ μπορεί να φτάσει άνετα στο Top10 του κόσμου μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Ο Έντμουντ πρέπει να υπερασπιστεί αρκετούς βαθμούς από την πορεία του στο Αυστραλιανό Όπεν, αν δεν το κάνει, τότε θα πέσει ψυχολογικά και αν βρεθεί εκτός Top20 θα είναι δύσκολο να το διαχειριστεί.

Πιστεύω υπάρχουν τρεις, τέσσερις τενίστες που ξεχωρίζουν αυτή τη στιγμή από τη νέα γενιά και έχουν τα εφόδια για να φτάσουν αρκετά μακριά στο άθλημα. Ο Τσιτσιπάς, ο Κατσάνοφ, ο Ζβέρεφ και ο Τσόριτς είναι εξαιρετικοί, όμως ακόμη δεν έχουν κάνει το ξεπέταγμα που θέλουν σε Grand Slam.

Όσον αφορά τον Νικ Κύργιο, από τη στιγμή που για έξι μήνες μέσα σε μια χρονιά, κάθεται, δεν μπορώ να περιμένω πολλά από αυτόν. Δεν γίνεται να κατακτήσει τίτλο σε μεγάλο τουρνουά αν δεν αγωνίζεται συνέχεια, ώστε να βρει τον καλύτερό του εαυτό.

Έχει τόσο πολύ ταλέντο, αλλά μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, τενίστες που θα έχουν το μισό ταλέντο από αυτόν θα είναι πολύ καλύτεροι. Αν δεν αλλάξει τον ρυθμό του και την νοοτροπία του εντός κι εκτός court, σε δυο χρόνια δεν θα υπάρχει καν στο τένις”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ο Τζον ΜάκΕνρο για όλους και για όλα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα