Αφιέρωμα: Το επικό comeback του Νόλε – VIDEO

Κατάφερε και φέτος να μας εκπλήξει, τόσο με τις άσχημες εμφανίσεις του στην αρχή του 2018, αλλά κυρίως με τις εξαιρετικές του πορείες από το καλοκαίρι και έπειτα. Το Tennis24.gr σας παρουσιάζει την τρομερή χρονιά του Νόβακ Τζόκοβιτς…

Ποιος να το περίμενε. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έδειξε για ακόμη μια φορά γιατί είναι ένας ζωντανός θρύλος του τένις. Κατάφερε να μετατρέψει τον ευάλωτο και χωρίς αυτοπεποίθηση εαυτό του, σε ένα ανίκητο τέρας κατά τη διάρκεια του 2018 και δικαιωματικά τερμάτισε στο Νο1 της παγκόσμιας

κατάταξης της ΑΤΡ.

Ο Νόλε κατέκτησε τέσσερις τίτλους μέσα στη χρονιά (Wimbledon, Αμερικανικό Όπεν, Σαγκάη και Σινσινάτι) και από αρνητικός πρωταγωνιστής στην αρχή του 2018, βρέθηκε να απολαμβάνει τον σεβασμό όλων για το απίστευτο comeback του, στο τέλος της σεζόν.

Από τις… συνεχόμενες σφαλιάρες σε Αυστραλιανό Όπεν (αποκλεισμός στους “16”), Indian Wells (αποκλεισμός στον 2ο γύρο), Μαϊάμι (αποκλεισμός στον 2ο γύρο), Μόντε Κάρλο (αποκλεισμός στους “16”), Βαρκελώνη (αποκλεισμός στον 2ο γύρο) και Μαδρίτη (αποκλεισμός στον 2ο γύρο), ο Τζόκοβιτς βρέθηκε… στον παράδεισο.

Η αλλαγή προπονητή αμέσως μετά τα δυο ανεπιτυχή αποτελέσματα στα Masters των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, οι φυγές Στέπανεκ και Αγκάσι και η έλευση Βάιντα, λειτούργησαν ευεργετικά για τον 31χρονο Σέρβο.

Ο άνθρωπος που ξέρει καλύτερα από τον καθένα τον Τζόκοβιτς πήρε τη θέση που έπρεπε και ο Σέρβος από ένα κοιμώμενο τέρας, μετατράπηκε σε ταύρο εν υαλοπωλείο. Σαν να γύρισε ξαφνικά ο διακόπτης μέσα του και όλα να άλλαξαν στην ψυχοσύνθεσή του.

Ημιτελικός στη Ρώμη, ημιτελικός στο Γαλλικό Όπεν, τελικός στο Queen’s και τίτλος στο Wimbedon. Σερί εξαιρετικών πορειών για να κλείσει τη χωμάτινη περίοδο και την σεζόν του γρασιδιού,φωνάζοντας: “Παρών “.

Όλα έδειχναν ιδανικά για τον Νόλε, που γινόταν και πάλι διώκτης των Ναδάλ και Φέντερερ στην κούρσα για το Year-End No1. Λίγοι όμως, περίμεναν ακόμη και τότε, σε εκείνο το χρονικό σημείο, πως ο Σέρβος θα μπορέσει να κάνει την τόσο μεγάλη ανατροπή.

Ειδικότερα, μετά την ήττα-σοκ από τον Στέφανο Τσιτσιπά στους “16” του Rogers Cup, ο Ράφαελ Ναδάλ ένιωθε ακόμη πιο άνετος στην κορυφή του κόσμου και κρατούσε στα χέρια του την τύχη του.

Ο Τζόκοβιτς όμως, δεν αστειευόταν. Ξεχνώντας την ήττα-παραφωνία από τον Έλληνα πρωταθλητή στον Καναδά, ξεκίνησε και πάλι το σερί του. Ποιο ήταν αυτή τη φορά ; 18 συνεχόμενες νίκες.

Τίτλος στο Σινσινάτι, ιστορικό Golden Masters, θρίαμβος και στο Αμερικανικό Όπεν, 14ο Grand Slam στην καριέρα του και… μια ανάσα από το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Τόσο απλά, τόσο όμορφα.

Ακόμη τέσσερις συνεχόμενες νίκες, το σερί φτάνει στις 22, ο Σέρβος προελαύνει στον τελικό του Masters του Παρισιού και το Νο1 πλέον είναι γεγονός. Ήττα από τον Κάρεν Κατσάνοφ στον τελικό, που “σπάει” το απίστευτο σερί, αλλά μικρή σημασία έχει.

Ο Νόλε έχει κάνει ήδη ένα από τα μεγαλύτερα comeback στην ιστορία. Από την αφάνεια στην αρχή του 2018, τα ερωτηματικά γύρω από την απόδοσή του, τις αλλαγές προπονητών, στα χαμόγελα, τις αγκαλιές με τον Βάιντα και τους θριάμβους.

Σεζόν τρομερών σκαμπανεβασμάτων για τον Σέρβο, που πήγε στους τελικούς της ΑΤΡ να αποδείξει πως είναι όντως ο κορυφαίος του 2018, όμως δεν τα κατάφερε, μιας και μετά από τέσσερις συνεχόμενες straight sets νίκες, βρήκε τον δάσκαλό του στο πρόσωπο του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με τον Γερμανό να τον κερδίζει στον τελικό και να κατακτά τον τίτλο.

Ξεκίνησε τη χρονιά από το Νο12, έφτασε μέχρι και στο Νο22 μετά από συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, τελικώς κατάφερε να πανηγυρίσει την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ στο τέλος του 2018.

Με ρεκόρ νικών-ηττών 53-12 μέσα στη χρονιά, με 9.045 πόντους στην παγκόσμια κατάταξη και σχεδόν 16.000.000$ κέρδος από τα έπαθλα των τουρνουά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έβαλε στα πρακτικά ακόμη μια τρομερή σεζόν για τον ίδιο.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Αφιέρωμα: Το επικό comeback του Νόλε – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα