Τζόκοβιτς: “Οι συνθήκες ταιριάζουν στο παιχνίδι μου”

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπήκε “ζεστός” στο Γαλλικό Όπεν και ξεκίνησε με άνετη νίκη επί του Μίκαελ Ίμερ, την προσπάθεια κατάκτησης του δεύτερου τίτλου του στο Παρίσι μετά από αυτόν το 2016.

To No1 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα κόντρα στον 22χρονο Σουηδό, Νο80 της παγκόσμιας κατάταξης, φτάνοντας εύκολα στην επικράτηση με 6-0, 6-2, 6-3 σε 1 ώρα και 38 λεπτά στο Philippe Chatrier.

Ο Σέρβος είχε την ευκαιρία να δει τις διαφορετικές συνθήκες με τις οποίες παίζεται το φετινό Roland Garros

ενώ δοκίμασε διάφορα πράγματα στο παιχνίδι του, ειδικά το drop shot το οποίο εκτέλεσε πολλές φορές, άλλες με θετικό κι άλλες με αρνητικό αποτέλεσμα.

Έχοντας γίνει πολύ κουβέντα για τα βαριά γήπεδα, τις αργές μπάλες και τις πιο χαμηλές ταχύτητες των γηπέδων, ο Τζόκοβιτς παραδέχθηκε ότι αυτές οι συνθήκες ευνοούν το παιχνίδι του.

“Ήταν η καλύτερη δυνατή εκκίνηση. Όλοι ξέρουμε ότι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές με αυτές που έχουμε συνηθίσει εδώ. Πολύ κρύο, βροχερός καιρός, βαριές συνθήκες αλλά αυτό είναι πολύ βολικό για το στυλ παιχνιδιού μου, δεν έχω παράπονο. Προπονήθηκα πολύ καλά εδώ αυτές τις ημέρες και ήμουν έτοιμος να βγω εκεί έξω και να ξεκινήσω πολύ καλά. Το γεγονός ότι πήρα με 6-0 το 1ο σετ, με έκανε να παίξω πιο απελευθερωμένα στα υπόλοιπα σετ” είπε ο Νόλε στη Μπάρμπαρα Σετ και στο virtual studio του Eurosport.

Ο Σέρβος μίλησε και για τα πολλά drop shots που εκτέλεσε στο ματς, λέγοντας πως το συγκεκριμένο χτύπημα έχει μεγάλη ανταπόκριση στα χωμάτινα courts.

“Στο χώμα πάντα παίζεις περισσότερα drop shots απ’ότι στις άλλες επιφάνειες. Είναι η πιο αργή επιφάνεια στο άθλημα, πολλοί παίκτες είναι αρκετά πίσω από τη βασική γραμμή. Είναι ένα αποτελεσματικό χτύπημα. Ίσως το παράκανα σε αρκετές περιπτώσεις. Ίσως θα έπρεπε να κάνω λιγότερα” είπε.

Τέλος, ο 33χρονος Σέρβος αναφέρθηκε και στο περιστατικό στη Νέα Υόρκη όπου χωρίς να το θέλει χτύπησε την επόπτρια με το μπαλάκι, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί με default στον 4ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν.

“Προφανώς ήταν λάθος μου και δεν έπρεπε να το κάνω. Όμως έγινε και έπρεπε να πληρώσω τις συνέπειες. Ήταν σοκ για μένα και την ομάδα μου. Επέστρεψα νωρίτερα σπίτι μου και είχα ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά μου ενώ ξεκίνησα να προπονούμαι στο χώμα. Ήταν καλό για μένα που ήρθε η Ρώμη τόσο σύντομα, μετά από όσα έγιναν στη Νέα Υόρκη. Έκανα ένα reset στο μυαλό μου και όλα πήγαν καλά στη Ρώμη”

Στο 2ο γύρο του Γαλλικού Όπεν, ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Λιθουανό, Ρικάρντας Μπεράνκις.

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Τζόκοβιτς: “Οι συνθήκες ταιριάζουν στο παιχνίδι μου” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα