Τζόκοβιτς: “Ο Φέντερερ είναι πολύ σημαντικός για το τένις”

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξέφρασε την επιθυμία του ο Ρότζερ Φέντερερ να επιστρέψει το συντομότερο στο tour, μετά τις δηλώσεις του Ελβετού ότι θα χάσει το πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς και υπολογίζει να είναι έτοιμος το Καλοκαίρι του 2022.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, χαρακτήρισε σημαντικό για το άθλημα τον 40χρονο Φέντερερ.

“Ο Ρότζερ είναι ένα είδωλο για το άθλημα και όλος ο κόσμος τον λατρεύει. Ο κόσμος θέλει να τον βλέπει να παίζει και να είναι ενεργός. Είναι πολύ σημαντικός για το

άθλημά μας, μέσα και έξω από τα courts. Για το καλό του αθλήματος, εύχομαι να τον δούμε να παίζει τουλάχιστον για μια ακόμη φορά. Είμαι βέβαιος ότι δεν θέλει να τελειώσει η καριέρα του έτσι.

“Είμαι σίγουρος ότι θα κάνει μια ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει. Για όλα όσα έχει κάνει για το άθλημα, του αξίζει να έχει ένα αντάξιο αποχαιρετισμό” είπε ο Νόλε μετα τη νίκη με 6-3, 6-2 επί του Αντρέι Ρούμπλεφ και την εξασφάλιση της πρόκρισης στα ημιτελικά του ATP Finals.

Ο Φέντερερ, σε πρόσφατη συνέντευξή του, είπε ότι δεν προλαβαίνει με τίποτα το Australian Open 2022 ενώ θα ήταν έκπληκτος αν προλάβαινε το Wimbledon.

Δηλώσεις για την επιστροφή του Ρότζερ Φέντερερ, έκανε και ο Νικ Κύργιος ο οποίος είπε: “Αυτή τη στιγμή ο Ρότζερ είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών. Ο τενίστας με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία. Η απόσυρσή του θα πλήξει το τένις όσο κανένα άλλου. Χωρίς τον Φέντερερ δεν υπάρχει Τζόκοβιτς ή Ναδάλ”

The post Τζόκοβιτς: “Ο Φέντερερ είναι πολύ σημαντικός για το τένις” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα