ΜάκΕνρο: ”Δύσκολο να δούμε τον Φέντερερ στο επίπεδο που ήταν”

Ο άλλοτε Νο.1 στο κόσμο και κάτοχος επτά Grand Slam, Τζο ΜάκΕνρο, μίλησε σχετικά με την παρουσία του Ρότζερ Φέντερερ τη νέα χρονιά, θεωρώντας δύσκολο να βρεθεί ξανά στο ίδιο επίπεδο όπως πριν, ενώ αναφέρθηκε και στους νέους διεκδικητές τίτλων.

Σε μια αν μη τι άλλο όχι απόλυτα ισορροπημένη χρονιά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικράτησαν, δεν είδαμε και τη καλύτερη τενιστική περίοδο. Ο Ρότζερ Φέντερερ συμμετείχε μόνο

στο Αυστραλιανό Όπεν, καθώς μετέπειτα αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα στο δεξί γόνατο, όπου και χειρουργήθηκε. Οι 11 μήνες αποχής από τα courts σίγουρα δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή συνθήκη για τον Ελβετό, ωστόσο μέσα σε αυτό το διάστημα είχε την ευκαιρία να προετοιμαστεί για να μπορέσει αρχικά να αποκατασταθεί πλήρως η κατάσταση στο γόνατο του και μετέπειτα να προπονηθεί για να είναι απόλυτα έτοιμος στη νέα σεζόν.

Ο Τζον ΜάκΕνρο σε συνέντευξη που έδωσε, αναφέρθηκε τόσο στους Ντόμινικ Τιμ και Ντανίλ Μεντβέντεφ σχετικά με την εξαιρετική κατάσταση που διανύουν, ενώ μίλησε και για τον Φέντερερ, τον οποίο τον βλέπει να μην επιστρέφει στο 100 % που τον έχουμε συνηθίσει.

”Όσο ο Φέντερερ ήταν έξω, ο Ντόμινικ Τιμ κέρδισε το πρώτο του Grand Slam στο Us Open, ενώ ο Μεντβέντεφ έπαιξε απίστευτο τένις, κατακτώντας τον μεγαλύτερο ως τώρα τίτλο στη καριέρα του, τους ATP Finals.”

”Ο Μεντβέντεφ ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες στο υψηλό επίπεδο, έπαιξε καταπληκτικά φέτος και ολοκλήρωσε τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κερδίζοντας δύο τίτλους, στο Παρίσι και την Αγγλία,” σημείωσε ο ΜάκΕνρο.

”Είδαμε τον Τιμ να παίρνει τον πρώτο του Grand Slam τίτλο στο US Open, ενώ κατάφερε παράλληλα να τελειώσει τη σεζόν, όντας σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό στους ATP Finals, κάτι πολύ δύσκολο. Δεν ξέρω αν ο Φέντερερ, μπορεί να επιστρέψει και να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο, θα είναι πολύ δύσκολο για αυτόν να καταφέρει να τους κερδίσει,” πρόσθεσε ο άλλοτε Νο.1 στο κόσμο.

”Θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον Ρότζερ. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα βρίσκεται στη κατάσταση που επιθυμεί, ακόμη και αν προσπαθήσει. Εκτός φυσικά αν το πείσμα του και η δουλειά αποδείξουν το αντίθετο μέσα στο court και τον δούμε να είναι ανταγωνιστικός ξανά στο κορυφαίο επίπεδο.”

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post ΜάκΕνρο: ”Δύσκολο να δούμε τον Φέντερερ στο επίπεδο που ήταν” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα