Του στοίχισε ο θάνατος του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Πριν λίγες μέρες απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών ο Μακαριστός Μητροπολίτης του Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος Ράντοβιτς, διακεκριμένο πρόσωπο στη χώρα του και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο θάνατος του Ράντοβιτς, που είχε διαγνωστεί θετικός για τον κορονοϊό από τις αρχές Οκτωβρίου, ανακοινώθηκε λίγο πριν τον αγώνα μεταξύ του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Λορέντζο Σονέγκο για τα προημιτελικά του τουρνουά της Βιέννης και όπως αποκάλυψε λίγο αργότερα ο Νόλε, αποτέλεσε “μεγάλο πλήγμα” για το Νο1 του κόσμου.

Ο Νόλε γνώριζε προσωπικά τον Μητροπολίτη και λίγες ώρες αργότερα υπέστη μια από τις πιο βαριές

ήττες της καριέρας του. Ηττήθηκε στην Βιέννη με 6-2, 6-1 από τον Ιταλό τενίστα, Λορένζο Σονέγκο. Αυτό δεν δικαιολογεί την εμφάνιση του, αλλά το μόνο σίγουρο, όπως είπε ο Τζόκοβιτς στην συνέντευξη τύπου, είναι ότι ο δεν ήθελε να αγωνιστεί.

“Ναι, για να είμαι ειλικρινής δεν ήθελα να αγωνιστώ. Αυτή η θλιβερή είδηση είχε επίδραση σε μένα, αλλά προφανώς δεν αρκεί για να με αναγκάσει να μην αγωνιστώ. Η αλήθεια είναι ότι ήρθα στη Βιέννη με ένα στόχο και κατάφερα να τον πετύχω”.

Τα λόγια του Νόβακ Τζόκοβιτς για τον Ράντοβιτς
Μετά τον αγώνα με τον Σονέγκο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε με όμορφα λόγια για αυτή την εξέχουσα θρησκευτική φιγούρα του σερβικού κόσμου και έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

“Σήμερα είναι μια πολύ θλιβερή μέρα. Είχα τη μεγάλη τιμή και το προνόμιο να συναντήσω αυτόν τον άνθρωπο, να περάσω χρόνο μαζί του και να νιώσω την όμορφη ενέργεια που κατείχε και μετέφερε. Ακόμα κι αν δεν είναι πλέον μαζί μας σωματικά, είμαι βέβαιος ότι το πνεύμα του θα εξακολουθεί να είναι αισθητό γύρω μας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πιστεύω ότι πρέπει να τον θυμόμαστε με χαμόγελο και να είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα έχει κάνει, ειδικά πρόσφατα για την πολιτική αναταραχή που χαρακτηρίζει το Μαυροβούνιο. Διακυβεύονταν πολλά, ιδιαίτερα σε σχέση με την εκκλησία, όμως εκείνος ήταν θαρραλέος. Αποτελεί παράδειγμα για το πώς διαφυλάττουμε και καλλιεργούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και τις παραδόσεις μας”.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποφάσισε να παρακάμψει το Rolex Paris Masters, προκειμένου να επιστρέψει δυναμικά στο ATP Finals του Λονδίνου (15-22 Νοεμβρίου), όπου θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 6 κατακτήσεων του Ρότζερ Φέντερερ στην κορυφαία διοργάνωση στο τέλος της σεζόν.

Γιάννης Μαύρος

The post Του στοίχισε ο θάνατος του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα