Τσουν Σιν Τσενγκ: Το διαμάντι από την Ταϊπέι

Τον πρώτο Τσάλεντζερ τίτλο της καριέρας του κατέκτησε την Κυριακή στη Μαΐα της Πορτογαλίας, ο 20χρονος Ταϊβανέζος, Τσουν Σιν Τσενγκ.

Μετά από πολλές περιπέτειες με προβλήματα τραυματισμών και αβεβαιότητας στο Tour, ο Τσενγκ έκανε -επιτέλους- το πρώτο του μεγάλο statement, ενόψει της συνέχειας της καριέρας του.

Ίσως, ο πιο επιτυχημένος τενίστας των τελευταίων ετών στην κατηγορία των Juniors, ο 20χρονος εδώ και λίγο καιρό, έχει ξεκινήσει να δείχνει μερικά από τα πολύ σπουδαία στοιχεία του παιχνιδιού του, που τον έχουν καταστήσει ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα

της δεκαετίας.

Στον τελικό της Μαΐα, επικράτησε του “γηπεδούχου”, Νούνο Μπόργκες με 5-7, 7-5, 6-2 και μαζί με τον παρθενικό Τσάλεντζερ τίτλο της καριέρας του, εξασφάλισε την πρώτη του είσοδο στο Top200 της παγκόσμιας κατάταξης.

Από την Δευτέρα (20/12), ο Τσενγκ ανήκει στους κορυφαίους 200 του Tour, μιας και κέρδισε 44 θέσεις με την πορεία του στην Πορτογαλία, ανεβαίνοντας στο Νο188.

Κάτοχος τεσσάρων Grand Slams στα Juniors, ο Ταϊβανέζος αναδείχθηκε το 2018, κορυφαίο ταλέντο στον κόσμο, από την ITF. Εκείνη τη χρονιά, κατέκτησε τόσο το Roland Garros, όσο και το Wimbledon.

Άξιο αναφοράς, το γεγονός ότι στο Αυστραλιανό Όπεν 2022, θα αγωνιστεί απευθείας στο κυρίως ταμπλό, μιας και όπως έκανε γνωστό ο πατέρας του την Δευτέρα (20/12), έχει ήδη πάρει μια Wild Card από τους διοργανωτές.

Remember his name…

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Τσουν Σιν Τσενγκ: Το διαμάντι από την Ταϊπέι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα