Τσιτσιπάς: “Θα δείτε έναν διαφορετικό Στέφανο”

19:51 9/2/2020 - Πηγή: Tennis24
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε μια, εφ’όλης της ύλης, συνέντευξη στην ATP Tour λίγο πριν την επιστροφή του στην ενεργό δράση στο 500ρι τουρνουά του Ρότερνταμ και υποσχέθηκε ότι θα δούμε έναν “διαφορετικό” Στέφανο!

Stefanos is back!

Μετά την όχι επιτυχημένη παρουσία του στο Αυστραλιανό Όπεν όπου ηττήθηκε στον τρίτο γύρο από τον αναγεννημένο Μίλος Ράονιτς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιστρέφει σε μια ιστορική διοργάνωση όπου

δεν έχει κερδίσει ακόμα αγώνα!

Πριν τρία χρόνια ακριβώς, ο Στέφανος έπαιζε για πρώτη φορά σε βασικό ταμπλό ATP στο τουρνουά του Ρότερνταμ χάρη στη wild card που του έδωσε ο tournament director, Ρίτσαρντ Κράιτσεκ, και μάλιστα έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα παρά την ήττα κόντρα στον Τζο-Γουίλφριντ Τσονγκά!

Έκτοτε, ο Έλληνας πρωταθλητής μετρά ακόμα δύο πρόωρους αποκλεισμούς στην ολλανδική πόλη αλλά είναι αποφασισμένος να το αλλάξει από φέτος!

“Εδώ έπαιξα το πρώτο μου ATP αγώνα στον οποίο μπήκα πολύ δυνατά αν και έχασα στο τέλος. Ο Τσονγκά κέρδισε μάλιστα το συγκεκριμένο τουρνουά. Δεν είχα παίξει καν πολύ τότε ούτε στα Challenger τουρνουά, πιο πολύ ήμουν παίκτης Futures. Ακόμα έβλεπα τον εαυτό μου σαν junior και μου δόθηκε η ευκαιρία να μετρήσω τις δυνάμεις του κόντρα στους κορυφαίους”.

“Ένιωσα σαν σούπερσταρ απλά παίζοντας το συγκεκριμένο τουρνουά! Ήταν η πρώτη μου μεγάλη εμπειρία από το τουρ. Νιώθω ότι αυτό συνέβη πολύ καιρό πριν αν και ο χρόνος έχει “πετάξει” πολύ γρήγορα από τότε…Είμαι ένας πολύ διαφορετικός Στέφανος απ’όταν πρωτο έπαιξα εδώ”.

“Διαχειρίζομαι τα αποθέματα ενέργειας μου πιο έξυπνα τώρα, ξέρω πότε να πιέσω τον εαυτό μου και πότε να “σώσω” δυνάμεις. Πέρσι τέτοια εποχή ήμουν ήδη εξαντλημένος. Όλα αυτά έρχονται με την καλύτερη κατανόηση του παιχνιδιού”.

“Οι σκληρές ήττες ήταν τα καλύτερα μαθήματα για μένα γιατί με ώθησαν να δουλέψω περισσότερο και να επιστρέψω δριμύτερος. Μία τέτοια ήττα ήταν πέρσι από τον Ναδάλ στο ΑΟ. Δεν μπήκαν καν σε αυτό το ματς και είναι κρίμα γιατί έπαιξα τρομερό τένις για δύο εβδομάδες. Είχα την ευκαιρία για συμμετοχή στον πρώτο μου τελικό Slam, ένα παιδικό μου όνειρο”.

“Δεν μπορείς να βγάζεις winner και άσους όλη την ώρα, το κατάλαβα καλά πέρσι το καλοκαίρι όταν δεν έπαιζα καθόλου καλά. Ενώ έβαζα απίστευτη προσπάθεια, τα αποτελέσματα ήταν αντιστρόφως ανάλογα. Αποφάσισα να ηρεμήσω, να χαλαρώσω τις προσδοκίες μου και να τα πάρω όλα λιγότερο σοβαρά. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα τέλεια. Το burnout ήρθε για μένα όταν έβαλα υπερβολικές απαιτήσεις σε μένα και το παιχνίδι μου. Ο νέος Στέφανος θα απολαύσει το παιχνίδι πολύ περισσότερο” συνόψισε ο Έλληνας πρωταθλητής που θα έχει ξανά δύσκολο πρώτο ματς στο Ρότερνταμ κόντρα στον ταλαντούχο Πολωνό, Χούμπερτ Χουρκάτζ.

Κώστας Αϊτάκης

The post Τσιτσιπάς: “Θα δείτε έναν διαφορετικό Στέφανο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα