Τρομερό στατιστικό: Κέρδισε περισσότερους πόντους ο Στέφανος!

14:37 3/6/2019 - Πηγή: Tennis24
Η λέξη ντέρμπι, ίσως δεν είναι ικανή να αποδώσει την πραγματική έννοια της χθεσινής αναμέτρησης του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Στάνισλας Βαβρίνκα στο Γαλλικό Όπεν. Τα παρακάτω στατιστικά, όμως, την αποδεικνύουν και με το παραπάνω…

Το γεγονός ότι ο Στάνισλας Βαβρίνκα αναδείχθηκε μεγάλος νικητής στο σπουδαίο παιχνίδι για την φάση των “16” του Roland Garros κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά, δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να μειώσει την γιγάντια προσπάθεια του Έλληνα αθλητή.

Ο 20χρονος πρωταθλητής

μας, έφτασε μια ανάσα από τη νίκη στο πέμπτο σετ, έχοντας πολλές ευκαιρίες να “σπάσει” το σερβίς του αντιπάλου του και να γίνει το αφεντικό στο ματς, με τον Σταν όμως να αντιδρά φοβερά και να ξεφεύγει όλους τους κινδύνους.

Ρίχνοντας μια ματιά στα στατιστικά μετά το τέλος του αγώνα, θα καταλάβει κανείς ότι αν υπήρχε ισοπαλία στο τένις, τότε δεν θα μιλούσαμε για ήττα του Στέφανου την Κυριακή.

Αυτό, γιατί σχεδόν όλα τα κυρίαρχα στατιστικά είναι στην ισοπαλία.

Μάλιστα, το πιο εντυπωσιακό από αυτά, είναι οι κερδισμένοι πόντοι. Ο Στέφανος κατέκτησε 195, σε αντίθεση με τους 194 του Ελβετού, ο οποίος όμως στο τέλος πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού!

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Στεφ κέρδισε και περισσότερα γκέιμς από τον αντίπαλό του, δηλαδή 29 σε σχέση με τα 28 του Σταν. Ο Τσιτσιπάς είχε μόλις 3 άσσους όμως, με τον Βαβρίνκα να έχει 16.

Όσον αφορά το πρώτο σερβίς, ο Έλληνας τενίστας πέρασε 68%, με τον Σταν να περνάει από την πλευρά του 62%. Στο 1ο σερβίς ο Στέφανος είχε 74% επιτυχία και ο Βαβρίνκα 71%.

Η μεγάλη διαφορά, εκεί όπου κρίθηκε ο αγώνας δηλαδή, ήταν τα μπρέικ πόιντς. Αυτό, γιατί ο Τσιτσιπάς είχε μόλις 5/27 και 0/8 στο πέμπτο σετ, ενώ ο Βαβρίνκα είχε 5/14.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Τρομερό στατιστικό: Κέρδισε περισσότερους πόντους ο Στέφανος! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα