Συγκινητικός Τσιτσιπάς: “Σήμερα, έμαθα να ζω” (pic)

00:59 3/6/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, συγκινεί με ένα μακροσκελές μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την 5ωρη, σπουδαία μάχη κόντρα στον Στάνισλας Βαβρίνκα, στο Roland Garros…

Μπορεί να ηττήθηκε, μπορεί να μην ήθελε ούτε ο ίδιος να πιστέψει μετά το ματς πως αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Γαλλικού Όπεν με τόσο πικρό τρόπο, όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμαθε πολλά περισσότερα από όσα έχασε την Κυριακή στο Suzanne Lenglen.

Είχε τις ευκαιρίες του να φύγει με την πρόκριση σε βάρος του Σταν Βαβρίνκα, το μόνο σίγουρο. Αυτήν η ήττα όμως,

είναι διδακτική. Για μια σειρά από λόγους, που χρειαζόμαστε σελίδες για να αναφέρουμε.

Ο σημαντικότερος όμως ; Ο Στέφανος την Κυριακή, μέσα σε 5 ώρες μάχης κόντρα στον Βαβρίνκα, έμαθε να ζει. Έμαθε να ζει στο court με την πίεση, με το αίσθημα επιβίωσης μέσα του, με την αβεβαιότητα και συνάμα την σιγουριά πάνω του.

Έμαθε γιατί υπηρετεί αυτό το μαγικό άθλημα που λέγεται τένις, έμαθε πως είναι να ξεπερνάς τα όρια σου.

Αυτά, κι άλλα πολλά, στο συγκινητικό μήνυμα του 20χρονου Έλληνα τενίστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

“Σήμερα, ένιωσα κάτι, που πραγματικά δεν μπορώ να εξηγήσω. Σήμερα, ήταν η πρώτη φορά σε ολόκληρη την ζωή μου, στα 20 χρόνια εμπειρίας μου, που ένιωσα την αύρα. Ένιωσα την πραγματική σημασία της λέξης: ‘ανταγωνισμός’.

Όχι όποιος κι όποιος ανταγωνισμός όμως. Ένιωσα διαφορετικά σε σχέση με άλλες φορές. Σε σχέση με όλες τις προηγούμενες μάχες που έδωσα στα courts. Ένιωσα κάτι σήμερα, που δεν θα μπορέσω να το εξηγήσω ποτέ.

Είναι ένα συναίσθημα, που με κάνει να ευγνωμονώ για το άθλημα που επέλεξα να χτίσω τη ζωή μου γύρω από αυτό και να ξεκινήσω την καριέρα μου. Η γεύση αυτής της ήττας, είναι ανεξήγητη.

Ο Σταν (Βαβρίνκα), κάνει το τένις να είναι πιο αληθινό, πιο πραγματικό. Είναι κάτι πολύ σπάνιο στον κόσμο που ζούμε. Είναι κάτι ξεχωριστό. Υπάρχουν τόσα πολλά… καντάρια με χαρίσματα μέσα σε αυτό.

Και οι δυο δυσκολευτήκαμε σήμερα, παλέψαμε, ξεπεράσαμε τα όριά μας, νιώσαμε την τύχη, τη μοίρα, για πέντε ολόκληρες ώρες φυσικής και πνευματικής μάχης στο court.

Πραγματικά δεν ξέρω αν αυτό που νιώθω αυτή τη στιγμή είναι θετικό ή αρνητικό όμως. Δεν υπάρχει διπολικό αποτέλεσμα, άλλωστε. Σήμερα, όμως, έμαθα κάτι που δεν μαθαίνεται στα σχολεία και στις αίθουσες διδασκαλίας. Επίσης, κανείς καθηγητής δεν είναι ικανός να το διδάξει.

Αυτό, ονομάζεται: Ζωή”

Η ανάρτηση του Έλληνα τενίστα:

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Συγκινητικός Τσιτσιπάς: “Σήμερα, έμαθα να ζω” (pic) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα