Τρεις ταινίες για τένις που αξίζει να παρακολουθήσεις

Οι ατελείωτες ώρες που περνάμε στο σπίτι, μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε πολλές ταινίες.

Δυστυχώς, όσον αφορά σε ταινίες που έχουν ως κεντρικό θέμα του τένις ή έστω ασχολούνται περιφερειακά με το άθλημα, είναι αφενός μεν πολύ λίγες αριθμητικά, αφετέρου οι περισσότερες δεν… βλέπονται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ταινία Wimbledon (2004) με τους Κίρστεν Ντανστ και Πολ Μπέτανι που εισέπραξε πολύ κακές κριτικές ενώ, αν είσαι φίλος του τένις, μάλλον σου φαίνεται ακόμα πιο ανυπόφορη!

Ωστόσο, τα τελευταία

χρόνια έχουμε επιτέλους γίνει μάρτυρες μιας σχετικής άνθησης σε κινηματογραφικές παραγωγές που έχουν σαν βασικό θέμα το τένις και, επιτέλους, είδαμε τρεις ταινίες που αξίζουν της προσοχής σας!

Μιλάμε για τις ταινίες Borg/McEnroe (2017), Battle of the sexes (2017) και το ντοκιμαντέρ για την ιστορία της ακαδημίας του Νικ Μπολετιέρι Love means zero (2018).

Τρεις αξιοπρεπέστατες παραγωγές, τρεις ταινίες που κρατούν το ενδιαφέρον τόσο του “άσχετου” από τένις θεατή όσο και των φανατικών φίλων του αθλήματος.

Στην ταινία Borg/McEnroe, με αφορμή τον απίστευτο τελικό που έδωσαν στο Wimbledon το 1980, σε ένα από τα ιστορικότερα ματς όλων των εποχών, βλέπουμε το πώς αναπτύχθηκαν δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες, ο “πάγος” Μπιορν Μποργκ και η “φωτιά” Τζον ΜακΕνρο που μαζί αποτέλεσαν ένα από τα πιο συναρπαστικά rivalry στην ιστορία του αθλήματος και τους βλέπουμε μέχρι και σήμερα “αντίπαλους” στο Laver Cup από τη θέση του προπονητή!

Στην ταινία Battle of the Sexes, βασικό θέμα είναι φυσικά το ιστορικό ματς που έδωσε το 1973 η Μπίλι Τζιν Κινγκ κόντρα στον Μπόμπι Ριγκς δείχνοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως μια γυναίκα μπορεί να σταθεί επάξια κόντρα σε έναν άντρα (έστω και μεγαλύτερης ηλικίας) στο κορτ!

Οι Έμμα Στόουν (Κινγκ) και ο Στιβ Καρέλ (Ριγκς) δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό σε μια ταινία που πραγματεύεται φυσικά και πιο ευρύ κοινωνικά θέματα με αφορμή όμως αυτόν τον ιστορικό αγώνα τένις!

Τέλος, το Love means zero είναι ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην διασημότερη ακαδημία τένις στον κόσμο της οποίας ηγείται ακόμα και τώρα ο πιο φημισμένος προπονητής στο άθλημα, Νικ Μπολετιέρι!

Με παραγωγό μιας πρώην παίκτρια της ακαδημίας, την Αν Γουάιτ, η ταινία κάνει μια εξαιρετική αναδρομή στα πρώτα στάδια λειτουργίας της ακαδημίας μέχρι την εκτίναξη της ως η κορυφαία ακαδημία τένις στον κόσμο από την οποία βγήκαν τρομεροί πρωταθλητές (Άγκασι, Σαράποβα και πολλοί άλλοι).

Κώστας Αϊτάκης

The post Τρεις ταινίες για τένις που αξίζει να παρακολουθήσεις appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα