Ημέρα τελικών στην Καλιφόρνια!

Τους δυο μεγάλους τελικούς στο μονό ανδρών και γυναικών, περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Indian Wells στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Διαβάστε παρακάτω, το αναλυτικό preview των δυο αναμετρήσεων…

FEDAL μπορεί να μην είδαμε χθες βράδυ, αλλά απόψε αναμένεται να δούμε τον πρώτο σπουδαίο τελικό σε Masters διοργάνωση για το 2019.

Ρότζερ Φέντερερ και Ντομινίκ Τιμ θα τεθούν αντιμέτωποι στις 00:30GR-COSMOTE SPORT 6 στο κεντρικό court των εγκαταστάσεων του τουρνουά,

στην έρημο της Καλιφόρνια, και θα μονομαχήσουν για το βαρύτιμο τρόπαιο του Indian Wells Masters.

Τον πρώτο τίτλο του σε 1000αρι τουρνουά που διεξάγεται σε σκληρή επιφάνεια ψάχνει ο Αυστριακός, που θα αγωνιστεί στον τρίτο τελικό Masters της καριέρας του και θέλει να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί των πέντε αγώνων που έχει στην Καλιφόρνια.

Μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει όμως, αγωνιζόμενος απέναντι στο είδωλό του, τον θρυλικό Ρότζερ Φέντερερ που βρίσκεται σε καταπληκτική αγωνιστική κατάσταση και θέλει να πανηγυρίσει τον 101ο τίτλο της πλούσιας καριέρας του απόψε στις ΗΠΑ.

Αν το καταφέρει μάλιστα, θα “σπάσει” το ρεκόρ κατακτήσεων στην συγκεκριμένη διοργάνωση φτάνοντας στους έξι τίτλους στην Καλιφόρνια, ξεπερνώντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς που έχει πέντε.

Εκτός αυτού όμως, ο Φέντερερ θέλει τη νίκη για να κρατήσει και την 4η θέση στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, την επόμενη εβδομάδα.

Ο Τιμ δεν είχε να υπερασπιστεί βαθμούς από πέρυσι, και με την ονειρική του πορεία στο τουρνουά αυτήν την εβδομάδα, αν κατακτήσει το τρόπαιο θα προσπεράσει τον 37χρονο Ελβετό, ανεβαίνοντας εκείνος στο Νο4.

Αν πάλι δεν καταφέρει να κάνει δικό του το τρόπαιο στην Καλιφόρνια, θα ικανοποιηθεί με την άνοδο τριών θέσεων την Δευτέρα, οπότε και θα βρίσκεται στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, υπάρχει η απόλυτη ισορροπία, με τους δυο τενίστες να έχουν από δυο νίκες. Αξίζει να σημειωθεί, πως έχουν τεθεί αντιμέτωποι δυο φορές σε σκληρή επιφάνεια με τον Ρότζερ Φέντερερ να έχει κερδίσει αμφότερες.

Μάχη τίτλου δεν έχουμε όμως μόνο στο ανδρικό ταμπλό.

Λίγες ώρες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 22:00GR-COSMOTE SPORT 6, το παιδί θαύμα του Καναδέζικου τένις, η Μπιάνκα Αντρεέσκου, θα αντιμετωπίσει στον πρώτο τελικό της καριέρας της σε Premier Mandatory τουρνουά, την πολύ έμπειρη Αντζελίκ Κέρμπερ.

Η 18χρονη Καναδή, Νο60 στον κόσμο αυτή τη στιγμή, κάνει μαγικό τουρνουά στην Καλιφόρνια και μετρώντας σερί 12-2 κερδισμένων σετ στα έξι ματς που έχει δώσει από την αρχή της περασμένης εβδομάδας, προελαύνει για τον παρθενικό τίτλο της καριέρας της!

Μεταξύ των θυμάτων της είναι και μερικά μεγάλα ονόματα, όπως αυτό της Σβιτόλινα, αυτό της Μουγκουρούθα, αλλά και της Τσιμπούλκοβα.

Μόνο αμελητέα ποσότητα δεν φαίνεται να είναι η Καναδή που αναμένεται να μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον με τις εμφανίσεις της. Από την Δευτέρα μάλιστα, θα εισέλθει και για πρώτη φορά στο Top40 του κόσμου, ανεβαίνοντας στο Νο33.

Αν πάρει μάλιστα τον τίτλο στο Indian Wells, θα κερδίσει ακόμη εννιά θέσεις και θα βρεθεί στο Νο24 του κόσμου. Η Αντρεέσκου έχει αγωνιστεί μόλις σε έναν τελικό WTA στην καριέρα της, τον Ιανουάριο του 2019, στο Όκλαντ της Αυστραλίας.

Αντίπαλός της στο αποψινό, ιστορικό ματς για την ίδια, θα είναι η Αντζελίκ Κέρμπερ. Παίζοντας το καλύτερο τένις της εδώ και πολύ καιρό, η Γερμανίδα έχει φτάσει στον μεγάλο τελικό με χαρακτηριστική άνεση.

Απόψε, θα διεκδικήσει τον πρώτο της τίτλο για φέτος και τον 13ο συνολικά στην καριέρα της. Μάλιστα, αν καταφέρει να τον κάνει δικό της, θα έχει την χαρά να ανέβει στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA από αύριο.

Αυτή τη στιγμή μπορεί να βρίσκεται στο Νο8, όμως έχει εξασφαλίσει με την πορεία της μέχρι τον τελικό μια άνοδο της τάξης των τεσσάρων θέσεων (Νο4) και αν πάρει την έκτη σερί της νίκη απόψε κόντρα στην Αντρεέσκου, θα γευτεί την χαρά του Νο2 του κόσμου την Δευτέρα.

Οι δυο τενίστριες δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ ως αντίπαλες.

ATP BNP PARIBAS OPEN DRAW | OOP (-10h) | TV SCHEDULE

WTA BNP PARIBAS OPEN DRAW | OOP (-10h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ημέρα τελικών στην Καλιφόρνια! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα