Τόκιο: Στα προημιτελικά του διπλού Μάρεϊ και Σάλσμπουρι

Μπορεί ο Άντι Μάρεϊ να απέσυρε τη συμμετοχή του από το απλό, ωστόσο στο διπλό έχοντας ως παρτενέρ τον Τζο Σάλσμπουρι, κάνουν μεγάλες εμφανίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Μετά από τη μεγάλη νίκη κόντρα στους Νο2 του ταμπλό, του Γάλλους Ερμπέρ/Μαού, στα 2 sets, οι δύο Βρετανοί επικράτησαν και των επίσης δυνατών Γερμανών Κράβιτς/Πουτζ, με 6-2,

7-6(2) και  πλέον βρίσκονται στα προημιτελικά, αλλά και σε τροχιά μεταλλίου. 

Μάρεϊ και Σάλσμπουρι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 5 άσους, μόλις 4 αβίαστα λάθη, αλλά και χάνοντας μόνο 7 πόντους στο 1ο service (29/36) “σβήνοντας” και τις 2 απειλές (0/2 break-points) που δημιούργησαν οι Γερμανοί. 

Οι Βρετανοί πίεσαν από την αρχή το service των Κράβιτς και Πουτζ, βρίσκοντας break στην πρώτη τους ευκαιρία (1-0). Το “κλειδί” για το 1ο set ήταν το μεγάλο hold στο 4ο game, με το δίδυμο Μάρεϊ/Σάλσμπουρι να κρατούν τη διαφορά των 2 games (3-1). 

Μάλιστα στη συνέχεια “έσπασαν” για μία ακόμη φορά το service των Γερμανών (5-2), κλείνοντας το set με εύκολο κράτημα μέσα σε 35 λεπτά. 

Το 2o set ήταν πιο ανταγωνιστικό, παρά το γεγονός ότι οι Βρετανοί έχασαν συνολικά 4 ευκαιρίες για break. Το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου Μάρεϊ και Σάλσμπουρι πήραν προβάδισμα με 5/1 για να ολοκληρώσουν τη νέα τους μεγάλη εμφάνιση με 7/2. 

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν ένα ακόμη δυνατό ζευγάρι, καθώς θα παίξουν απέναντι στους Κροάτες Τσίλιτς/Ντόντιγκ, οι οποίοι με τη σειρά του ξεπέρασαν το εμπόδιο των Αμερικανών Ραμ/Τιάφο με 6-3, 7-5.

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τόκιο: Στα προημιτελικά του διπλού Μάρεϊ και Σάλσμπουρι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα