Τόκιο: Αποκλεισμός-έκπληξη για Χουρκάτς

Ο Πολωνός και ημιφιναλίστ του Wimbledon, Χούμπερτ Χουρκάτς γνώρισε την ήττα από τον Βρετανό και Νο143 του κόσμου, Λίαμ Μπρόουντι με 7-5, 3-6, 6-3 παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. 

Οι 16 άσοι του Χουρκάτς (κανένα διπλό λάθος) δεν ήταν αρκετοί με τον Πολωνό να επιμένει στο παιχνίδι της προσέγγισης με το φιλέ, κάτι που έκανε πετυχημένα στο Wimbledon, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 46% (13/28) δίνοντας

πολλές ευκαιρίες στον Βρετανό για passing-shots. 

Ένα ακόμη “αγκάθι” για τον Νο12 του κόσμου, ήταν και τα αβίαστα λάθη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα (28), με τον Μπρόουντι να δείχνει πιο συγκεντρωμένος σε αυτόν τον τομέα τελειώνοντας την αναμέτρηση με 16. 

Κι όμως ο Πολωνός ξεκίνησε εντυπωσιακά παίρνοντας προβάδισμα με 4-1 έχοντας “σπάσει” μια φορά το service του Βρετανού. Η απάντηση του Μπρόουντι ήταν να κατακτήσει τα 6 από τα επόμενα 7 games (δύο break) κλείνοντας το set se 52 λεπτά. 

Το 2ο σκέλος κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τον Πολωνό να αρκείται σε ένα κρίσιμο break (5-3) κλείνοντας το set μετά από 4 set-points, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο decider set ο Μπρόουντι θα πάρει τον έλεγχο του αγώνα βρίσκοντας ένα γρήγορο break (2-0) κατακτώντας παράλληλα τα πρώτα 3 games του set (3-0), ενώ στη συνέχεια θα βρεθεί πολύ κοντά και στο 4-0 με τον Χουρκάτς να “σβήνει” 2 break-points του Βρετανού μειώνοντας σε 3-1. 

Από εκεί και πέρα οι δύο παίκτες κράτησαν εύκολα τα service τους με τον Μπρόουντι να φτάνει σε μια μεγάλη νίκη-πρόκριση μετά από 2 ώρες και 15 λεπτά. 

Στη φάση των “16” θα αντιμετωπίσει τον Ζέρεμι Σαρντί, ο οποίος έκανε τη μίνι έκπληξη κερδίζοντας τον Ρώσο Ασλάν Καράτσεφ με 7-5, 4-6, 6-3.

OLYMPIC GAMES MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+6h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τόκιο: Αποκλεισμός-έκπληξη για Χουρκάτς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα