Τόκιο: Όλα τα φώτα στο ντεμπούτο Τσιτσιπά

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα της 2ης ημέρας αγώνων του Ολυμπιακού τουρνουά τένις, στο Τόκιο. Φυσικά, η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο παρθενικό ματς της καριέρας του σε Ολυμπιάδα, είναι το σημείο αναφοράς για τα ελληνικά χρώματα.

Ο 22χρονος πρωταθλητής μας θέλει να μιμηθεί την Μαρία Σάκκαρη και να ξεκινήσει με το δεξί την προσπάθειά του για κατάκτηση μεταλλίου στην Ιαπωνία.

Οι διοργανωτές

τοποθέτησαν το παιχνίδι του Στέφανου ως τελευταίο της ημέρας στο κεντρικό court. Περίπου στις 10:00GR λοιπόν, ο Τσιτσιπάς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον πολύπειρο Γερμανό, Φίλιπ Κολσράιμπερ, Νο112 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Οι δυο αθλητές έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους τρεις φορές στο παρελθόν, με τον Στέφανο να μετράει ισάριθμες επικρατήσεις. Αν και, η πιο πρόσφατη συνάντησή τους, κρίθηκε με Walkover υπέρ του Έλληνα (ΑΟ, 2020).

Σε περίπτωση πρόκρισης, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο, τον νικητή του αγώνα Κβον – Τιάφο, που θα ξεκινήσει περίπου την ίδια ώρα.

Από το υπόλοιπο ανδρικό πρόγραμμα, ξεχωρίζει φυσικά το σπουδαίο ντέρμπι του Άντι Μάρεϊ με τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ. Ο Βρετανός, δυο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στο μονό, θα παίξει… ρέστα απέναντι στον φορμαρισμένο Καναδό, στις 08:00GR.

Μεγάλο ντέρμπι και για Αντρέι Ρούμπλεφ και Κέι Νισικόρι. Οι δυο τους, θα κοντραριστούν περίπου στις 10:15GR. Νωρίτερα, θα κάνει ντεμπούτο και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, απέναντι στον Γεν Σουν Λου από την Ταϊπέι (06:30GR).

Στις γυναίκες, πρεμιέρα θα κάνει η Νο1 τενίστρια κόσμου, Άσλεϊ Μπάρτι, αντιμετωπίζοντας στις 05:00GR την Ισπανίδα, Σάρα Σορίμπες Τόρμο. Η οικοδέσποινα, Ναόμι Οσάκα, θα παίξει κόντρα στην Κινέζα, Σαϊσάι Ζενγκ, στις 06:30GR.

Τους πρώτους τους αγώνες θα δώσουν και οι Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, Καρολίνα Πλίσκοβα, Αρίνα Σαμπαλένκα, Πέτρα Κβίτοβα και Ελίνα Μονφίς.

OLYMPIC GAMES MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Τόκιο: Όλα τα φώτα στο ντεμπούτο Τσιτσιπά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα