Το unfair play του Τζόκοβιτς, στο… περίμενε του θαύματος

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μπορεί να μην έχει το δικαίωμα να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να αγωνιστεί στο φετινό US Open, όμως, δεν έχει αποσύρει ακόμη, τη συμμετοχή του από το τουρνουά. Γιατί, άραγε ;

Ο 35χρονος Σέρβος, βρίσκεται στη χώρα του τις τελευταίες ημέρες και σύμφωνα με το καλεντάρι που έχει κοινοποιήσει στην ιστοσελίδα του, δεν έχει κάποιο προγραμματισμένο τουρνουά για τις επόμενες εβδομάδες.

Έχει

συμβιβαστεί (;) με την απουσία του από το Αμερικανικό Όπεν, όμως, ποιος είναι ο λόγος που απέφυγε να αποσύρει τη συμμετοχή του πριν την κλήρωση των προκριματικών στη Νέα Υόρκη, στερώντας έτσι, τη δυνατότητα στον Νο242 τενίστα του κόσμου, Πολ Μάρτιν Τιφόν, να μπει στα προκριματικά ;

*Το πρόγραμμα του Τζόκοβιτς στην ιστοσελίδα του

Ο κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων, πιέζει να βρεθεί “παράθυρο” εισόδου του στις ΗΠΑ, ώστε να δώσει το παρών στο US Open. Κάτι τέτοιο, δεν φαίνεται πως είναι εφικτό.

Εξαιτίας της εμβολιαστικής του κατάστασης, δεν μπορεί να μπει στη χώρα και τα περιθώρια στενεύουν. Την Πέμπτη (25/8), πρόκειται να διεξαχθεί η κλήρωση του κυρίως ταμπλό και τη Δευτέρα (29/8), θα ξεκινήσει η δράση στο Flushing Meadows.

Ο Τζόκοβιτς, βέβαια, με την απόφασή του, να μην αποσυρθεί από το event, ψάχνοντας τη λύση για να μπει στη χώρα, πιέζοντας την Αμερικανική Κυβέρνηση μέσω των δικηγόρων του, έχει ήδη… χαλάσει την εβδομάδα συναδέλφου του.

Ο Νο242 τενίστας του κόσμου, Πολ Μάρτιν Τιφόν, που έχει βγάλει από το τένις μέσα στο 2022, μόλις 25.434$, έχασε την ευκαιρία να δώσει το παρών στο προκριματικό ταμπλό.

Ήταν ο τενίστας, που θα έμπαινε στην κλήρωση των qualies, αν αποσύρονταν μέχρι τη Δευτέρα (22/8) ο Σέρβος.

Μόνο για τη συμμετοχή κάποιου στα προκριματικά του US Open, το prize money ανέρχεται στα 21.000$. Όσα, σχεδόν, έχει βγάλει όλη τη χρονιά από το τένις, ο 23χρονος Ισπανός.

Ο Τζόκοβιτς, επέλεξε να περιμένει μέχρι τέλους και να μην θέσει εαυτόν εκτός, στερώντας τη δυνατότητα στον Τιφόν, να διεκδικήσει ό,τι μπορεί στο τουρνουά.

Στο μεταξύ, η πολιτική των ΗΠΑ για τις εισόδους στη χώρα, είναι ίδια και βρίσκεται σε εφαρμογή, από τον Νοέμβριο του 2021. Απομένουν λίγα 24ωρα για την έναρξη του event και να αλλάξει κάτι υπέρ του Νόλε, μοιάζει με θαύμα.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Το unfair play του Τζόκοβιτς, στο… περίμενε του θαύματος appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα