Όλα τα πιθανά σενάρια για το Νο1 μετά το US Open

Ράφα Ναδάλ και Ντανίλ Μεντβέντεφ είναι τα μεγάλα φαβορί για να βρεθούν στο Νο1 του κόσμου αμέσως μετά το τέλος του US Open σε σύνολο 5 παικτών, με τον Κάρλος Αλκαράθ να έχει κι αυτός τη δική του ευκαιρία για να γίνει ο νεότερος Νο1 στον κόσμου της ιστορίας του αθλήματος. 

Ο Μεντβέντεφ μπορεί να ξεκινάει ως Νο1 στο τελευταίο Major της σεζόν, ωστόσο στο live

ranking ο Ρώσος θα αφήσει (για λίγο;) την κορυφή της κατάταξης της ATP καθώς θα χάσει 2.000 βαθμούς από την περσινή κατάκτηση που θα κληθεί φυσικά να τους υπερασπιστεί. 

Αυτό σημαίνει ότι ο Ναδάλ, που δεν αγωνίστηκε πέρσι και δεν έχει να χάσει βαθμούς, θα ανέβει προσωρινά στο Νο1 του κόσμου ξεπερνώντας και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος θα χάσει 720 βαθμούς από το US Open καθώς δεν θα αγωνιστεί φέτος λόγω τραυματισμού. 

Ο Μεντβέντεφ με τους -2.000 βαθμούς θα υποχωρήσει στο Νο3, ενώ Στέφανος Τσιτσιπάς, Κάρλος Αλκαράθ και Κάσπερ Ρουντ θα συμπληρώσουν την πρώτη 6άδα του live ranking πριν από το US Open

H live ranking κατάταξη ATP (στις 29/8)

Ράφα Ναδάλ (Ισπανία) 5.630Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία) 5.040*Ντανίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία) 4.885Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα) 4.800Κάρλος Αλκαράθ (Ισπανία) 4.740Κάσπερ Ρουντ (Νορβηγία) 4.650

Από την πλευρά του ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα έχει κι αυτός την ευκαιρία του για την άνοδο στο Νο1 ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν και από τους αντιπάλους του. Σε περίπτωση που ο Τσιτσιπάς κατακτούσε το Σινσινάτι τότε θα ήθελε τον τίτλο και στη Νέα Υόρκη για να ανέβει στην κορυφή, χωρίς να τον απασχολεί τι θα κάνουν οι υπόλοιποι διεκδικητές. 

Τώρα όμως θα πρέπει να περιμένει έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων, αλλά και ο ίδιος να προχωρήσει την ίδια στιγμή που δεν έχει καταφέρει να περάσει ποτέ τον 3ο γύρο τουρνουά. 

Ο 19χρονος Αλκαράθ, ο οποίος είχε φτάσει στα προημιτελικά πέρσι πριν εγκαταλείψει από την αναμέτρηση κόντρα στον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ, ευελπιστεί να γίνει ο νεαρότερος παίκτης που θα φτάσει στο Νο1 σπάζοντας το ρεκόρ του Λέιτον Χιούιτ που κρατάει από τον Νοέμβριο του 2001 σε ηλικία 20 ετών.

Τα σενάρια για Ναδάλ

Αν χάσει στα προημιτελικά και παράλληλα Μεντβέντεφ, Τσιτσιπάς δεν φτάσουν στον τελικό και Αλκαράθ, Ρουντ δεν κατακτήσουν τον τίτλο.Αν χάσει στα ημιτελικά και παράλληλα Μεντβέντεφ, Τσιτσιπάς, Αλκαράθ ή Ρουντ δεν κατακτήσουν τον τίτλο.Αν χάσει στον τελικό (αρκεί να μην παίξει με Μεντβέντεφ).Αν κατακτήσει τον τίτλο ανεξάρτητα τι θα κάνουν οι υπόλοιποι παίκτες.

Τα σενάρια για Μεντβέντεφ

Αν χάσει στον τελικό (αρκεί αντίπαλοι να μην είναι οι Τσιτσιπάς, Αλκαράθ ή Ρουντ) και ο Ναδάλ δεν φτάσει στα ημιτελικά.Αν κερδίσει τον τίτλο ανεξάρτητα τι θα κάνουν οι υπόλοιποι παίκτες.

Τα σενάρια για Τσιτσιπά

Αν χάσει στον τελικό (αρκεί αντίπαλοι να μην είναι οι Μεντβέντεφ, Αλκαράθ ή Ρουντ) και ο Ναδάλ δεν φτάσει στα ημιτελικά.Αν κερδίσει τον τίτλο αρκεί να μην είναι αντίπαλος ο Ναδάλ.

Τα σενάρια για Αλκαράθ

Αν χάσει στον τελικό (εκτός των Τσιτσιπά, Μεντβέντεφ ή Ρουντ) και ο Ναδάλ δεν φτάσει στα ημιτελικά.Αν κερδίσει τον τίτλο αρκεί να μην είναι αντίπαλος ο Ναδάλ.

Τα σενάρια για Ρουντ

Αν χάσει στον τελικό (αρκεί αντίπαλοι να μην είναι οι Μεντβέντεφ, Αλκαράθ ή Ρουντ) και ο Ναδάλ δεν φτάσει στα ημιτελικά.Αν κερδίσει τον τίτλο αρκεί να μην είναι αντίπαλος ο Ναδάλ.

The post Όλα τα πιθανά σενάρια για το Νο1 μετά το US Open appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα