Το ταξίδι ξεκινάει για Στέφανο και Μαρία

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού τένις, δύο ελληνόπουλα καταλαμβάνουν θέση seeded στο κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης

Το τελευταίο Grand Slam της σεζόν, σηματοδοτεί την ταυτόχρονη παρουσία των δύο κορυφαίων εκπροσώπων μας στο tour, της Μαρίας Σάκκαρη και του Στέφανου Τσιτσιπά και μάλιστα ως βαθμολογούμενοι στο ταμπλό.

Μαρία και Στέφανος, ρίχνονται στη μάχη του Αμερικανικού Όπεν το οποίο κάνει πρεμιέρα σήμερα στη Νέα

Υόρκη, ξεκινώντας την προσπάθεια διάκρισης στο σπουδαίο τουρνουά!

Aυτή θα είναι η πρώτη παρουσία του Τσιτσιπά στο κυρίως ταμπλό του US Open, με τον 20χρονο πρωταθλητή μας να καταλαμβάνει το Νο15 του ταμπλό και να αντιμετωπίζει στο βραδινό πρόγραμμα τον έμπειρο, Τόμι Ρομπρέδο.

Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει περίπου μετά τη 01:00GR στο Court 11.

O Στέφανος προέρχεται από δύο πολύ δυνατά τουρνουά προετοιμασίας σε Ουάσινγκτον (ημιτελικά) και Τορόντο (τελικό).

Στο Citi Open της Αμερικανικής πρωτεύουσας, ο Τσιτσιπάς κέρδισε τους Ντόναλντσον, Ντακγουορθ και Γκοφάν πριν αποκλειστεί στα ημιτελικά από τον υπερασπιστή του τίτλου και μετέπειτα πρωταθλητή, Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Την αμέσως επόμενη εβδομάδα στο Rogers Cup, ο χαρισματικός τενίστας, έκανε το καλύτερο τουρνουά της καριέρας του, κέρδισε τέσσερις Top10 αντιπάλους (Τιμ, Τζόκοβιτς, Ζβέρεφ, Άντερσον) και αγωνίστηκε στον πρώτο του τελικό σε Masters τουρνουά, γνωρίζοντας την ήττα από τον Ράφα Ναδάλ.

Ακολούθησε και τρίτο συνεχόμενο τουρνουά για τον Τσιτσιπά, όμως η κούραση τον λύγισε στην πρεμιέρα του στο Σινσινάτι απέναντι στον καταλληλότερα προετοιμασμένο, Νταβίντ Γκοφάν.

Ο Τσιτσιπάς είναι το φαβορί για τη νίκη απέναντι στον Ρομπρέδο, ωστόσο ο 36χρονος Ισπανός έχει πολλές παραστάσεις από μεγάλες σκηνές και το γεγονός ότι προέρχεται από τρεις νίκες στα προκριματικά του US Open, θα του δώσει επιπλέον αυτοπεποίθηση.

Στο 2ο γύρο, το συγκεκριμένο ζευγάρι διασταυρώνεται με αυτό των Ρώσων, Μεντβέντεφ-Ντονσκόι.

Λίγο πιο βατό αλλά το ίδιο επικίνδυνο αν υποτιμηθεί, μοιάζει το πρώτο εμπόδιο της Μαρίας Σάκκαρης στη Νέα Υόρκη, όπου η 23χρονη Ελληνίδα θα πραγματοποιήσει την 4η συνεχόμενη συμμετοχή της στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης.

Το Νο32 του ταμπλό, θα αντιμετωπίσει επίσης στο βραδινό πρόγραμμα (μετά τη 01:00GR) την 27χρονη Αμερικανίδα, Νο216 στον κόσμο, Άσια Μουχαμάντ που θα πραγματοποιήσει μόλις τη δεύτερη συμμετοχή της στο κυρίως ταμπλό του US Open, 10 χρόνια μετά το ντεμπούτο της και την ήττα από την Αραβανέ Ρεζάι στον 1ο γύρο.

Η Μουχαμάντ δεν έχει κάνει κάτι αξιοπρόσεκτο τη φετινή σεζόν, αγωνιζόμενη κυρίως σε τουρνουά της ITF. Η πιο σημαντική της επιτυχία, ήταν η κατάκτηση του ΙΤF 60,000$ στο Λέξινγκτον της πατρίδας της, αρχές του Αυγούστου. Aυτός ο τίτλος άλλωστε, τις έδωσε και τη wild card με την οποία θα αγωνιστεί στο US Open, αφού τερμάτισε πρώτη στην ειδική κατάταξη της US Open Wild Card Challenge.

Η Σάκκαρη από την πλευρά της, παρουσίασε σκαμπανεβάσματα στη δεύτερη περίοδο των σκληρών επιφανειών, μετά το Wimbledon καθώς ξεκίνησε με ένα εξαιρετικό τουρνουά στο Σαν Χοσέ όπου αγωνίστηκε στον πρώτο της WTA τελικό (ήττα από Μπουζαρνέσκου) ωστόσο στα τρία τουρνουά που ακολούθησαν, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το 2ο γύρο.

Στο Rogers Cup του Μόντρεαλ αποκλείστηκε στην πρεμιέρα από τη Ντάρια Κασάτσκινα ενώ στο Σινσινάτι είχε μια νίκη (Οσάκα) και μια ήττα (Κονταβέιτ), πριν ολοκληρώσει την αγωνιστική της προετοιμασία στο New Haven, με την ήττα απ’την Ζαρίνα Ντίγιας στον 1ο γύρο του Connecticut Open.

Σε περίπτωση νίκης στον 1ο γύρο του US Open, η Σάκκαρη στις “64” θα συναντήσει ξανά μια Αμερικανίδα: τη νικήτρια του αγώνα Κένιν-Μπρενγκλ.

Η κόρη της θρυλικής Αγγελικής Κανελλοπούλου, πέρυσι είχε φτάσει μέχρι τον 3ο γύρο του US Open, στην καλύτερή της πορεία στη διοργάνωση, χάνοντας απ’τη σπουδαία Βίνους Γουίλιαμς στα δύο σετ.

MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES DRAW | OOP (-7h)

The post Το ταξίδι ξεκινάει για Στέφανο και Μαρία appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα