Το πρόβλημα του Τσιτσιπά και ο θαυμασμός για τους Big-3

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, σε πρόσφατη συνέντευξή του μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του από το Indian Wells, τόνισε πως χρειάζεται ένα μικρό διάλειμμα από το τένις, διότι έχει αγωνιστεί σε πολλά τουρνουά από την αρχή του 2019 και νιώθει κουρασμένος…

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, μετά την ήττα του από τον Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ στο ντεμπούτο του στην Καλιφόρνια, μίλησε για το… κουραστικό μονοπάτι του φέτος στο Tour, επισημαίνοντας πως χρειάζεται διάλειμμα από τα τουρνουά.

Το Νο10 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, έχει αγωνιστεί φέτος κατά σειρά στο Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη, τη Σόφια, το Ρότερνταμ,

τη Μασσαλία, το Ντουμπάι και το Indian Wells, ενώ ετοιμάζεται να αγωνιστεί στο Μαϊάμι την επόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας σε μέσο των ΗΠΑ, ο Στέφανος είπε χαρακτηριστικά:

“Ίσως πρέπει να απέχω από το τένις για λίγο καιρό. Ίσως να μην χρειάζεται να παρακολουθώ καν αγώνες. Όπως συμβαίνει σε όλες τις δουλειές, έτσι και στο επίπεδο που παίζουμε εμείς, μερικές φορές χάνεται η συγκέντρωσή μας όταν είμαστε κουρασμένοι.

Δεν μπορείς να βρίσκεσαι στο ίδιο επίπεδο για πάντα. Γι’ αυτό θαυμάζω τον Τζόκοβιτς, τον Φέντερερ και τον Ναδάλ. Μοιάζουν ανίκητοι από τον χρόνο. Σε ότι και να κάνουν, εμφανίζονται σταθεροί.

Στα επόμενα παιχνίδια μου, θα χρειαστεί να παίξω διαφορετικά. Δεν θα πρέπει να αγωνιστώ με το ίδιο προφίλ που αγωνιζόμουν σε προηγούμενα τουρνουά. Ίσως να πρέπει να χρησιμοποιήσω περισσότερο το serve & volley, άλλες φορές θα πρέπει να μείνω περισσότερο πίσω από τη βασική γραμμή.

Η ποικιλία στο παιχνίδι μου θα με βοηθήσει να είμαι πιο φρέσκος στο court. Δεν γνωρίζω καλά τον εαυτό μου ακόμη για να είμαι ειλικρινής, ώστε να ξέρω τι πρέπει να κάνω για να ξεπεράσω το συγκεκριμένο πρόβλημα”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Το πρόβλημα του Τσιτσιπά και ο θαυμασμός για τους Big-3 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα