Ο Φέντερερ προτείνει το double backhand! – VIDEO

Αν ήταν προπονητής, ο Ρότζερ Φέντερερ θα μάθαινε στους νεαρούς μαθητές του να εκτελούν backhand με τα δύο χέρια και εξηγεί τους λόγους

Διαθέτει, ίσως, το καλύτερο one-handed backhand που έχει γνωρίσει ποτέ το άθλημα!

Κι όμως, ο Ρότζερ Φέντερερ δεν θα πρότεινε στους εκκολαπτόμενους τενίστες να ακολουθήσουν το δικό του παράδειγμα, τουλάχιστον στα πρώτα τους βήματα στο άθλημα.

Μετά τη νίκη επί του Πίτερ Γκόφιοφτσικ στην πρεμιέρα του στο Indian Wells, ο Φέντερερ απάντησε μονολεκτικά σε ερώτηση δημοσιογράφου για backhand με ένα

ή δύο χέρια..

“Double-handed backhand” είπε ο μαέστρος και εξήγησε τους λόγους…

“Είναι πιο εύκολο. Τόσο απλά. Αν θέλουν να αλλάξουν αργότερα, καλώς αλλά πιστεύω ότι όλα τα παιδιά πρέπει να ξεκινάνε να μαθαίνουν τένις με δύο χέρια στο backhand. Εγώ πάντως δεν θα μπορούσα να μάθω σε κανέναν να χτυπάει με τα δύο χέρια το backhand καθώς δεν μπορώ να το κάνω ο ίδιος”

Στο τωρινό Top20 της παγκόσμιας κατάταξης, μόλις τέσσερις παίκτες εκτελούν το backhand με το ένα χέρι: οι Φέντερερ, Τιμ, Τσιτσιπάς και Τσεκινάτο.

Για τον Στέφανο γνωρίζουμε ότι η αφορμή για να παίζει με το ένα χέρι, ήταν ο Ρότζερ Φέντερερ όπως και για πολλά ακόμα παιδιά που μεγάλωσαν παρακολουθώντας τα θρυλικά κατορθώματα του Ελβετού σταρ.

The post Ο Φέντερερ προτείνει το double backhand! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα