Φεντερερικός μέχρι το κόκκαλο ο Στέφανος

Για τη λατρεία που τρέφει στον Ρότζερ Φέντερερ, μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς λίγο πριν αναχωρήσει από το Λονδίνο και το Wimbledon

Πολλοί τενίστες που παίζουν επαγγελματικό τένις στο κορυφαίο επίπεδο, έχουν είδωλο τον Ρότζερ Φέντερερ και προσπαθούν να συσχετιστούν με κάποιον τρόπο με τον Βασιλιά.

Από αυτή την κατηγορία, δεν θα μπορούσε να λείπει ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος το 2003 ήταν μόλις 4 ετών όταν ο Ελβετός μαέστρος πανηγύρισε για πρώτη φορά στην καριέρα του το Wimbledon.

Ο

Στεφ, ξεκινώντας από πολύ μικρός την ενασχόλησή του με το τένις, μεγάλωσε παρακολουθώντας τον Φέντερερ να χτίζει τη μεγαλύτερη Αυτοκρατορία στο άθλημα και όπως ήταν λογικό, δέθηκε μαζί του…

“Είναι το καλύτερο πράγμα να παρακολουθείς τον Φέντερερ στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή. Έχει σπουδαίο παιχνίδι στο γρασίδι και είναι παράδειγμα. Πριν από κάθε μου παιχνίδι εδώ στο Wimbledon, παρακολουθώ βίντεο του Ρότζερ στο χορτάρι όπως το παιχνίδι κόντρα στον Πιτ Σάμπρας που είχε παίξει εδώ, όταν ήταν κοντά στην ηλικία μου. Εμπνέομαι βλέποντας αυτά τα βίντεο και θέλω να παίζω σαν αυτόν και να έχω τα ίδια αποτελέσματα.

“Το θυμάμαι αυτό το ματς – το είδα 2-3 φορές αυτή την εβδομάδα- με τον Πιτ Σάμπρας. Νομίζω ήταν για τον 4ο γύρο του Wimbledon το 2001. Κέρδισε το παιχνίδι και ήταν έμπνευση για μένα. Ήταν τόσο νέος και τα κατάφερε. Ερχόταν από το πουθενά και μετά έγινε πασίγνωστος σε ολόκληρο τον κόσμο. Από τότε, όλοι γνώριζαν τι μπορεί να κάνει ο Ρότζερ Φέντερερ” είπε ο Τσιτσιπάς πριν μερικές ημέρες στο Λονδίνο.

Τι είναι αυτό, όμως, σύμφωνα με τον Στέφανο που ξεχωρίζει τον Φέντερερ από τους υπόλοιπους στο χορτάρι;

“Θα έλεγα η αύρα με την οποία μπαίνει στο γήπεδο, το παιχνίδι του στο φιλέ και η ταχύτητά του. Αυτή η ήρεμη αύρα που έχει στο court ακόμα κι αν όλα πάνε στραβά, δείχνει ότι δεν τρέχει τίποτα και ότι όλα είναι υπό έλεγχο.

“Το σερβίς του φυσικά είναι ασυναγώνιστο. Έχει ποικιλία στο παιχνίδι του. Δεν τον έχω αντιμετωπίσει ποτέ, όμως από την τηλεόραση φαίνεται ότι μπορεί να μιξάρει πολύ καλά το παιχνίδι του και χρησιμοποιεί την κατάλληλη στιγμή για να αλλάξει τακτική. Είναι πολύ έμπειρος και ξέρει πότε πρέπει να ανέβει στο φιλέ ή να μείνει στη βασική γραμμή. Αυτή την εμπειρία, μπορείς να τη διακρίνεις και από την τηλεόραση” πρόσθεσε ο Στέφανος ο ο οποίος είχε τη χαρά να προπονηθεί με τον Ρότζερ Φέντερερ κατά τη διάρκεια του Australian Open.

The post Φεντερερικός μέχρι το κόκκαλο ο Στέφανος appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα