Με κομμένη την ανάσα!

Μεγάλη ημέρα η σημερινή στο All England Club, αφού θα διεξαχθούν οι δυο πολυαναμενόμενοι ημιτελικοί των ανδρών για το φετινό Wimbledon Championships. Ράφα Ναδάλ εναντίον Νόβακ Τζόκοβιτς και Κέβιν Άντερσον εναντίον Τζον Ίσνερ, τα σπουδαία ζευγάρια…

Σε μια ρεβάνς του μεγάλου τελικού του 2011 στο Wimbledon, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφαελ Ναδάλ θα διασταυρώσουν

για 52η(!) φορά τα ξίφη τους με φόντο την είσοδο στον μεγάλο τελικό του Βρετανικού Major για το 2018.

Μετά την θριλερική του νίκη απέναντι στον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, ο Ισπανός πρωταθητής, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον μεγάλο ημιτελικό κόντρα στον Σέρβο, ο οποίος είναι ο κακός του δαίμονας τα τελευταία χρόνια.

Ο Τζόκοβιτς προηγείται με 26-25 στο Η2Η του με τον Ράφα και προέρχεται από μια πειστική εμφάνιση κόντρα στον Κέι Νισικόρι στα προημιτελικά του Wimbledon, τον οποίο και κέρδισε με 3-1.

Ναδάλ και Τζόκοβιτς συντελούν ένα από τα σπουδαιότερα rivalries όλων των εποχών στο παγκόσμιο τένις και σκοπεύουν για ακόμη μια φορά, στο γρασίδι τώρα, να συγκεντρώσουν όλα τα βλέμματα το απόγευμα της Παρασκευής στον μεταξύ τους αγώνα, που αναμένεται να διεξαχθεί περίπου στις 18:00GR.

Οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές στην συγκεκριμένη επιφάνεια, με τον Ναδάλ να έχει δυο νίκες έναντι μιας του Τζόκοβιτς, όμως τον Νόλε να έχει κερδίσει το πιο σημαντικό ματς τους στην πράσινη επιφάνεια, αυτό του τελικού στο Wimby το 2011.

Πριν από την μεγάλη αυτήν αναμέτρηση ανάμεσα στους Ναδάλ και Τζόκοβιτς, οι δυο τεράστιες εκπλήξεις του τρίτου Grand Slam της σεζόν για φέτος, Κέβιν Άντερσον και Τζον Ίσνερ, θα διεκδικήσουν την έτερη θέση στον τελικό του θεσμού.

Ο μεν Άντερσον, Νο8 στον κόσμο αυτήν την στιγμή, κέρδισε με παλικαρίσια, επική ανατροπή τον Ρότζερ Φέντερερ στην φάση των “8” και δείχνει πανέτοιμος για να αγωνιστεί στον δεύτερο τελικό του σε Grand Slam διοργάνωση, μετά το Αμερικανικό Όπεν του 2017.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να έχει και τον ίδιο αντίπαλο, αφού στην Νέα Υόρκη είχε αγωνιστεί απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ. Ο Τζον Ίσνερ από την μεριά του θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ημιτελικό Major, έχοντας ως στόχο την πρόκρισή του στον παρθενικό του τελικό.

Ο Ίσνερ εμφανίζεται εντυπωσιακός μέχρι στιγμής στο Wimbledon και είναι ο μοναδικός τενίστας που έχει απομείνει στην τελική “4αδα”, χωρίς να έχει δεχτεί ούτε ένα μπρέικ καθ’όλη την διάρκεια του θεσμού!

Ο πανύψηλος Αμερικανός θα αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά τον Άντερσον στο γρασίδι, έχοντας κερδίσει το προηγούμενο παιχνίδι τους με 2-0 σετ, στο Queen’s, το 2008. Μπορεί αν μην έχουν πίσω τους τεράστια προϊστορία, όπως αυτήν του ζευγαριού Ναδάλ-Τζόκοβιτς, όμως έχουν αναμετρηθεί 11 φορές, με τον Ίσνερ να μετράει οκτώ νίκες, έναντι μόλις τριών του προσεχούς του αντιπάλου.

Ο αγώνας αυτός θα ανοίξει την αυλαία των ημιτελικών στο All England Club, στις 15:00GR.

WIMBLEDON GENTELEMEN’S DRAW | OOP | SCORES

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Με κομμένη την ανάσα! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα