Το πάλεψε αλλά ηττήθηκε η Βαλεντίνη

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου αν και προηγήθηκε με σετ και μπρέικ κόντρα στην Άννα Καλίνσκαγια, στον 2ο προκριματικό γύρο του Ρολάν Γκαρός, δεν κατάφερε να φύγει με την νίκη και αποκλείστηκε με ανατροπή από την συνέχεια της διοργάνωσης…

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση για ένα σετ, όμως αυτό δεν έφτανε για να της δώσει το εισιτήριο για τον 3ο και τελευταίο

προκριματικό γύρο του Ρολάν Γκαρός, στο γυναικείο ταμπλό.

Η 19χρονη Ρωσίδα Άννα Καλίνσκαγια, Νο158 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, κατάφερε να κάνει μια σπουδαία ανατροπή απέναντι στην Βαλεντίνη, για να προκριθεί έτσι, αυτήν στην επόμενη φάση των προκριματικών.

Η Γραμματικοπούλου ηττήθηκε με 3-6, 6-1, 6-2 και αποχαιρέτησε το δεύτερο Grand Slam της σεζόν με ψηλά το κεφάλι, αν και θα μπορούσε να κερδίσει πολλά περισσότερα από την μονομαχία της με την νεαρή Ρωσίδα.

Μετά από 1 ώρα και 36 λεπτά αγώνα, η Καλίνσκαγια προκρίθηκε στον επόμενο γύρο όπου θα διεκδικήσει την είσοδό της στο main draw του Γαλλικού Όπεν, κόντρα στο Νο6 του ταμπλό των προκριματικών και Νο110 στον κόσμο, Βικτόρια Γκόλουμπιτς.

Η Ελβετή, επιβλήθηκε νωρίτερα μέσα στην ημέρα της Γαλλίδας Μάργκοτ Γερόλυμος, Νο496 της παγκόσμιας κατάταξης, με 6-1, 6-3.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Καλίνσκαγια ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και ευτύχησε να προηγηθεί με μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ του αγώνα, κι ενώ το σκορ ήταν 2-2.

Η Ρωσίδα εκμεταλλεύτηκε την δεύτερη ευκαιρία για μπρέικ που δημιούργησε και “έσπασε” για πρώτη φορά το σερβίς της Βαλεντίνης, κάνοντας το 3-2 υπέρ της. Έτσι, έγινε το φαβορί και για την κατάκτηση του εναρκτήριου κομματιού του αγώνα.

Όχι για πολύ όμως, καθώς η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέβασε ρυθμό στο παιχνίδι της, πήρε πίσω το μπρέικ στο αμέσως επόμενο γκέιμ κάνοντας το 3-3 και σαν να μην έφτανε αυτό, κατέκτησε ακόμη τρία συνεχόμενα γκέιμς παίρνοντας το σετ εντυπωσιακά με 3-6!

Η Ρωσίδα αμέσως μετά την απώλεια του εναρκτήριου σετ, κάλεσε ιατρικό timeout εκτός court και αποσύρθηκε προς στιγμήν στα αποδυτήρια.

Όταν επανήλθε, συνεχίστηκε το ματς, με την Βαλεντίνη να ξεκινάει ιδανικά και το δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, “σπάζοντας” το σερβίς της Καλίνσκαγια με το καλημέρα, δείχνοντας το απόλυτο αφεντικό του αγώνα, προηγούμενη με 3-6, 0-1.

Σε εκείνο το σημείο, παίχτηκε το γκέιμ που έκρινε εν πολλοίς την νικήτρια του δευτέρου σετ. Μετά από ένα μεγάλο σε διάρκεια γκέιμ, η Βαλεντίνη απόλεσε τρεις ευκαιρίες να κάνει το 3-6, 0-2 και αφού παραχώρησε το παρθενικό μπρέικ πόιντ στην Καλίνσκαγια, στο δεύτερο σετ, δέχθηκε το μπρέικ μπακ, που έμελλε να παίξει σημαντικό ρόλο στην συνέχεια του αγώνα.

Η Ρωσίδα πήρε την ψυχολογία με το μέρος της, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και “πατώντας” πάνω στην κακή ψυχολογική κατάσταση της Γραμματικοπούλου την δεδομένη χρονική στιγμή, όχι απλά κατέκτησε το δεύτερο σετ, αλλά δεν έχασε άλλο γκέιμ σε αυτό!

Πιο συγκεκριμένα, η Ρωσίδα κέρδισε ακόμη πέντε σερί γκέιμς, έκανε το 6-1 και ισοφάρισε σε 1-1 στέλνοντας το ματς σε τρίτο και καθοριστικό σετ.

Έχοντας την ψυχολογία στα ύψη, η Καλίνσκαγια μπόρεσε να διευρύνει το νικηφόρο σερί κερδισμένων γκέιμ στα 10(!). Η Ρωσίδα μετέτρεψε το 3-6, 0-1 σε 3-6, 6-1, 4-0 και έδειξε για τα καλά πως είναι το αφεντικό του αγώνα.

Με την 21χρονη Ελληνίδα να μην φαίνεται να έχει τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσει “τούμπα” τον αγώνα, η Καλίνσκαγια δεν απειλήθηκε μέχρι τέλους στο σερβίς της και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση, αν κι έχασε δυο γκέιμς στο τρίτο σετ.

Με αυτήν την πορεία πάντως μέχρι τον 2ο προκριματικό γύρο του Ρολάν Γκαρός, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου θα κερδίσει δυο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη από την ερχόμενη εβδομάδα, φτάνοντας στο Νο174 του κόσμου!

ROLAND GARROS QUALIFYING WOMEN’S DRAW

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Το πάλεψε αλλά ηττήθηκε η Βαλεντίνη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα