Νέοι και επικίνδυνοι! – VIDEO

Ντένις Σαποβάλοφ και Στέφανος Τσιτσιπάς εντυπωσίασαν κατά τη διάρκεια της χωμάτινης περιόδου και μπορούν να κάνουν την υπέρβαση στο Γαλλικό Όπεν

Εκτενές αφιέρωμα στους δύο κορυφαίους τενίστες στον κόσμο κάτω των 20 ετών, Στέφανο Τσιτσιπά και Ντένις Σαποβάλοφ, φιλοξενεί το επίσημο site του Γαλλικού Όπεν (rolandgarros.com) το οποίο αναφέρει πως οι δύο ταλαντούχοι αθλητές μπορούν να ελπίζουν σε κάτι πολύ καλό στο Παρίσι τα επόμενα χρόνια, γιατί όμως και μια πρώιμη επιτυχία στο φετινό τουρνουά.

Tόσο ο Ντένις όσο και ο Στέφανος, βρίσκονται

στην καλύτερη φάση της καριέρας του, απολαμβάνοντας τη ζωή στο tour, δίπλα στους κορυφαίους του κόσμου και πρώην ινδάλματά τους.

Ο 19χρονος Καναδός, μπορεί να μην ξεκίνησε καλά τη χωμάτινη σεζόν, γνωρίζοντας την ήττα από τον Τσιτσιπά στον 1ο γύρο του Monte Carlo Masters και τον πρόωρο αποκλεισμό στο Hungarian Open απ’τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι, ωστόσο στη συνέχεια ανέβασε τη μπάρα και έφτασε μέχρι τους “4” του Madrid Masters (κερδίζοντας Περ, Ράονιτς και Έντμουντ) ενώ είχε την τύχη να αντιμετωπίσει τον Ράφαελ Ναδάλ στους “16” της Ρώμης, αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια.

Το προνόμιο αυτό, να αντιμετωπίσει το Βασιλιά του χώματος, το είχε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου στο χώμα και μάλιστα σε έναν μεγάλο τελικό.

Ο 19χρονος Έλληνας αθλητής, έκανε ένα φανταστικό τουρνουά στη Βαρκελώνη, αγωνιζόμενος στον πρώτο του ATP τελικό και πήρε ένα μάθημα από τον Ναδάλ, ανεκτίμητης αξίας.

Ακολούθησε η πορεία του μέχρι τα ημιτελικά του Estoril Open (ήττα στα σημεία από Σόουζα), μια κλειστή ήττα από τον Ντονσκόι στη Μαδρίτη και η ήττα απ’τον Ντελ Πότρο στο 2ο γύρο της Ρώμης.

Στη φετινή κούρσα στο χώμα, ο Στέφανος κατέγραψε δύο Top10 νίκες, κόντρα στον Τιμ στη Βαρκελώνη και απέναντι στον Άντερσον στο Εστορίλ.

Ο Σαποβάλοφ έχει ρεκόρ 6-4 στη φετινή χωμάτινη σεζόν και οι πρόσφατες επιτυχίες τον έχουν φέρει στο career high Νο26 της παγκόσμιας κατάταξης.

15 αγώνες έπαιξε ο Στέφανος στο χώμα, εκ των οποίων οι 10 ήταν νικηφόροι…

Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Νο40 του κόσμου που αποτελεί ρεκόρ καριέρας.

Καταλήγοντας το αφιέρωμα, μαζί με τα ονόματα των Τσιτσιπά και Σαποβάλοφ αναφέρει και κάποια ακόμα νεαρών αθλητών (Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ, Τιαφό, Οπελκα, Μόλεκερ) και αναρωτιέται αν σύντομα κάποιος από αυτούς θα μπορέσει να κρατήσει στα χέρια του το Κύπελλο των Σωματοφυλάκων.

The post Νέοι και επικίνδυνοι! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα