Το μήνυμα του Τσιτσιπά για το United Cup (vid)

O Στέφανος Τσιτσιπάς κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει από κοντά την προσπάθεια της ελληνικής μάδα στο φετινό United Cup μέσω από βίντεο που αναρτήθηκε στο επίσημο προφίλ της διοργάνωσης. 

“Πραγματικά ανυπομονώ για το United Cup αυτή τη χρονιά, λίγο πριν το Australian Open. Ελάτε να μας δείτε και να υποστηρίξετε την ελληνική ομάδα και θα σας δω όλους εκεί σύντομα. Να είστε όλοι καλά.”, είπε ο Έλληνας τενίστας. 

You heard @steftsitsipas

– get around Team Greece #UnitedCup pic.twitter.com/ETW6Pcg92n

United Cup (@UnitedCupTennis) December 3, 2023

Στη 2η έκδοση της διοργάνωσης συμμετέχει και πάλι η Ελλάδα ως No2 του ταμπλό, και μαζί της θα είναι ο Καναδάς και η Χιλή. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα κάνει πρεμιέρα με τους Χιλιανούς στο Σίδνεϋ, την Τρίτη 02/01 του νέου έτους.

Την Τετάρτη 03/01 η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τον Καναδά, στο ενδεχομένως ντέρμπι του ομίλου για την πρωτιά, μιας και θα περάσουν στα προημιτελικά οι 6 κορυφαίες ομάδες της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης, αλλά και οι 2 καλύτερες δεύτερες.

Η προημιτελική φάση θα ξεκινήσει την Πέμπτη 04/01, με τον νικητή του δικού μας Group όμως να αντιμετωπίζει τον καλύτερο Runner Up την Παρασκευή 5/1. Τα ημιτελικά είναι το Σάββατο 06/01 και την Κυριακή 07/01 ο μεγάλος τελικός.

Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από τους Στέφανο Τσιτσιπά, Μαρία Σάκκαρη, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, Στέφανο Σακελλαρίδη, Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Πέτρο Τσιτσιπά.

Σύστημα-Διεξαγωγή 

Το United Cup θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου μέχρι την Κυριακή 7 Ιανουαρίου.Κάθε πόλη (Περθ, Σίδνεϊ) θα φιλοξενήσει τρεις ομίλους των τριών ομάδων.Η φάση των ομίλων και οι προημιτελικοί στο Περθ (RAC Arena) θα διεξαχθούν από την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου μέχρι την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου.Η φάση των ομίλων και οι προημιτελικοί στο Σίδνεϊ (Ken Rosewall Arena) θα διεξαχθούν από το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου.Το Σίδνεϊ θα φιλοξενήσει τους ημιτελικούς και τον τελικό Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Ιανουαρίου.Οι ομάδες που θα ταξιδέψουν από το Περθ στο Σίδνεϊ θα έχουν μια μέρα ξεκούρασης πριν από τον ημιτελικό.Από τις συνολικά 18 ομάδες, οι 6 θα πάρουν την πρόκριση βάσει της καλύτερης κατάταξης των παικτών τους στην ATP, οι άλλες 6 με βάση της καλύτερης κατάταξης των παικτριών τους στην WTA, ενώ οι άλλες 6 βάσει την καλύτερη συνδυαστική κατάταξη παικτών και παικτριών σε ATP και WTA.Η Αυστραλία θα βρίσκεται ανάμεσα στις 18 ομάδες είτε από την κατάταξη, είτε εξασφαλίζοντας wild card ως οικοδέσποινα χώρα.Το κάθε tie θα περιλαμβάνει από έναν αγώνα (μονό) σε άνδρες και γυναίκες που βρίσκονται στο Νο1 της χώρας τους, αλλά και από έναν αγώνα διπλό μικτό.Οι μονοί αγώνες θα είναι best of 3 και σε περίπτωση ισοπαλίας θα αγωνίζονται σε tie-break στο 2ο set, ενώ το μικτό θα είναι επίσης best of 3 και σε περίπτωση ισοπαλίας (1-1) τα δύο ζευγάρια θα οδηγούνται στο super tie-break των 10 πόντων.Οι νικητές των ομίλων σε κάθε πόλη προκρίνονται στους προημιτελικούς (6), με τις νικήτριες ομάδες να προκρίνονται στα ημιτελικά (3) συν την καλύτερη ηττημένη ομάδα από τα προημιτελικά.

The post Το μήνυμα του Τσιτσιπά για το United Cup (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα