Σέρβικη υπεροχή και στο ATP Finals της νέας γενιάς (vids)

Ο Χαμάντ Μετζέντοβιτς ήταν ο μεγάλος και αήττητος πρωταθλητής στο Next Gen ATP Finals της Τζέντα στη Σαουηδική Αραβία, δύο εβδομάδες μετά τον θρίαμβο του κορυφαίου συμπατριώτη του, Νόβακ Τζόκοβιτς στο αντίστοιχο τουρνουά των “μεγάλων”.

Ο 20χρονος από την κωμόπολη Νόβι Πάζαρ, στα σύνορα της Σερβίας με το Κόσσοβο και προπονείται από τον Βίκτορ Τροίτσκι, κέρδισε στον τελικό του Σαββάτου με 3-4(6), 4-1, 4-2, 3-4(9), 4-1 το φαβορί, Άρθουρ Φις και έγινε ο πρώτος Σέρβος που κατακτά το τρόπαιο των κορυφαίων “8” της

χρονιάς, κάτω των 21 ετών.

“Είναι σπουδαίο. Αυτός κέρδισε το ATP Finals και εγώ το Next Gen. Είναι σπουδαίο για τη χώρα μας. Είμαι υπερήφανος που πήρα αυτόν τον τίτλο για την πατρίδα μου. Δεν έχω ανοίξει το τηλέφωνο ακόμα αλλά είμαι σίγουρος ότι θα μου στείλει μήνυμα για να με συγχαρεί” είπε ο Μετζέντοβιτς, αναφερόμενος στον Νόβακ Τζόκοβιτς, στη συνέντευξη Τύπου.

“Είμαστε κι οι δύο από τη Σερβία. Κέρδισε το μεγάλο Masters, το πραγματικό και εγώ της επόμενης γενιάς. Είμαι χαρούμενος που βαδίζω στα βήματά του” είχε δηλώσει νωρίτερα στις on court δηλώσεις του ο ταλαντούχος Σέρβος.

2023 ATP Finals Champion: Novak Djokovic

2023 Next Gen ATP Finals Champion: Hamad Medjedovic

Learning from the best pic.twitter.com/ie284rcZ3M

Tennis TV (@TennisTV) December 2, 2023

Ο Μετζέντοβιτς μπορεί να μην κέρδισε ATP βαθμούς και θα ξεκινήσει τη νέα εβδομάδα από το Νο112 της ATP Rankings, ωστόσο φεύγει πλουσιότερος κατά 514,000$ από τη Σαουηδική Αραβία, το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο που έχει δοθεί ποτέ στο Next Gen ATP Finals.

Πρώην πρωταθλητής της διοργάνωσης είναι οι τωρινοί Top10, Στέφανος Τσιτσιπάς, Κάρλος Αλκαράθ και Γιάνικ Σίνερ, κάτι που γεμίζει αυτοπεποίθηση τον Μετζέντοβιτς ενόψει της νέας χρονιάς.

“Σημαίνει πολλά για μένα πως τόσοι σπουδαίοι πρωταθλητές έχουν κερδίσει επίσης το τουρνουά. Μου δίνει αυτοπεποίθηση και ώθηση για τη νέα σεζόν. Θα επιστρέψω την επόμενη χρονιά με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Έχω μεγάλο παιχνίδι, με δυνατά χτυπήματα αλλά έχω ακόμα πολλά να δουλέψω με τον προπονητή μου. Σωματικά πρέπει να βελτιωθώ και θα εκμεταλλευτώ την off-season για να κάνω αυτά τα πράγματα και να συγκεντρωθώ περισσότερο στο γήπεδο” τόνισε χαρακτηριστικά.

Η χρονιά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον νεαρό Σέρβο ο οποίος τους τελευταίους μήνες είχε αρκετές συμμετοχές σε ATP 250, με σημαντικότερη την πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Astana Open όπου κέρδισε κατά σειρά τους Τζέρε, Σεφτσένκο και Λεχέτσκα, πριν αποκλειστεί από τον Σεμπάστιαν Κόρντα. Ημιτελικά είχε φτάσει και στο χωμάτινο τουρνουά του Gstaad Open, κερδίζοντας μεταξύ άλλων και τον Ντόμινικ Τικ.

Ξεκίνησε τη χρονιά στο Νο255 και πλέον βρίσκεται μια ανάσα από την είσοδό του στο Top100.

Το 2023 πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του σε κυρίως ταμπλό Grand Slam, παίρνοντας την πρόκριση από τα προκριματικά, αρχικά στο Γαλλικό Όπεν και στη συνέχεια στο Wimbledon.

5 up, 5 down.

Hamad Medjedovic wins the #NextGenATPFinals without dropping a match, defeating Fils 3-4(6), 4-1, 4-2, 3-4(9), 4-1 in the final! pic.twitter.com/5yZUH2aqdS

Tennis Channel (@TennisChannel) December 2, 2023

The post Σέρβικη υπεροχή και στο ATP Finals της νέας γενιάς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα