Τιθάσευσε τον Αλιασίμ και μπήκε “4άδα” ο Νόλε (vids)

Στον 9ο συνεχόμενο προημιτελικό του στο Rome Masters προκρίθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά από σπουδαία εμφάνιση κόντρα στον εμπνευσμένο Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ, στον τελευταίο, χρονικά, προημιτελικό της ημέρας.

Ο 34χρονος Σέρβος, Νο1 του ταμπλό στη Ρώμη, επικράτησε του Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης με 7-5, 7-6(1) μετά από δυο ώρες και 11 λεπτά αγώνα και “σφράγισε” το ραντεβού του με τον Νο5 του ταμπλό, Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος νωρίτερα είχε κερδίσει τον

Ντένις Σαποβάλοφ με 7-6(7), 7-5.

Win No.999 (!) of his career… @DjokerNole sees off Auger-Aliassime 7-5 7-6(1) to reach his NINTH CONSECUTIVE semi-final in Rome!#IBI22 pic.twitter.com/tZhHUcWfK2

Tennis TV (@TennisTV) May 13, 2022

Για 13η φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί στα ημιτελικά του Internazionali BNL D’ Italia ο Τζόκοβιτς, που μπορεί να δυσκολεύτηκε πολύ για να κάμψει την αντίσταση του Αλιασίμ, όμως έδειξε, ότι πλέον, είναι πιο κοντά από ποτέ στο κορυφαίο του επίπεδο.

Στα σημεία κρίθηκε η αναμέτρηση, με τον έμπειρο Σέρβο να εμφανίζεται πιο ψύχραιμος στα τέλη του κάθε set, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να είχε “κλείσει” νωρίτερα τον αγώνα, μιας και προηγήθηκε με 5-2 στο 2ο set.

Κάπου εκεί, ο Φίλιξ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, πέρασε μερικές απίθανες μπάλες και έδωσε παράταση στην έκβαση του αγώνα. Αν και έσωσε match point του Τζόκοβιτς στο 5-2, ισοφαρίζοντας λίγες στιγμές αργότερα σε 5-5, δεν κατάφερε να γλιτώσει την straight sets ήττα, με τον Νόλε να πραγματοποιεί μαγική εμφάνιση στο tie-break.

FELIX. AUGER. ALIASSIME @felixtennis #IBI22 pic.twitter.com/9qxXeICpS7

Tennis TV (@TennisTV) May 13, 2022

Στον 3ο συνεχόμενο ημιτελικό του φέτος προκρίθηκε ο 34χρονος, έχοντας ως σήμα κατατεθέν, τις εξαιρετικές επιστροφές του. Οι διαφορές των δυο μονομάχων δεν ήταν μεγάλες, όμως ο Τζόκοβιτς είχε τον τρόπο να επιτίθεται συνεχώς στο 2ο σερβίς του Αλιασίμ και εκεί, δημιούργησε το προβάδισμά του.

Πιο συγκεκριμένα, με μόλις 12/28 κερδισμένους πόντους πίσω από το 2ο σερβίς του ολοκλήρωσε το ματς ο 21χρονος Καναδός, σε αντίθεση με τον Τζόκοβιτς, που κέρδισε στο σύνολο 53/75 πόντους πίσω από το σερβίς του.

Ο Αλιασίμ σέρβιρε 11 άσους και έσβησε πέντε break points του Νόλε (3/8), όμως δεν στάθηκε ικανός να πάρει έστω ένα set από τον Σέρβο. Με μόλις 17 αβίαστα λάθη τελείωσε το ματς ο νικητής.

Νίκη καριέρας υπ’ αριθμόν 999 για τον Νόλε, που αν επικρατήσει του Ρουντ το Σάββατο (14/5), θα τα… χιλιάσει, ενώ ήδη με την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά της Ρώμης, εξασφάλισε πως θα είναι το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης μέχρι -τουλάχιστον- το Roland Garros.

Οι ημιτελικοί του Rome Masters

Τζόκοβιτς – Ρουντ

Ζβέρεφ – Τσιτσιπάς

INTERNAZIONALI BNL D’ITALIA SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Τιθάσευσε τον Αλιασίμ και μπήκε “4άδα” ο Νόλε (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα