Ο τρομακτικός Τσιτσιπάς στα ημιτελικά (vids)

Ο εκπληκτικός Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από μια μαγική εμφάνιση και μπροστά σε ένα φανατικό κοινό κατάφερε να ξεπεράσει την αντίσταση του Γιάνικ Σίνερ με 7-6(5), 6-2 επιστρέφοντας στα ημιτελικά της Ρώμης μετά από το 2019. 

Ο Έλληνας τενίστας κατάφερε χάρη στο εξαιρετικό πνευματικό παιχνίδι να κατακτήσει το κρίσιμο 1ο set των 87 λεπτών, που κρίθηκε στο tie-break, ενώ στο 2ο set ήταν πραγματικό “αφεντικό” της αναμέτρησης

φτάνοντας εύκολα στην πρόκριση. 



Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Μπορεί ο Έλληνας τενίστας να είχε πρόβλημα στο 2ο service (0/4 στα πρώτα 2 service-game), ωστόσο ήταν υπομονετικός στα ράλι, όπου κρατούσε εύκολα μπάλες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κατακτήσει τα πρώτα 3 games (3-0), αφού όμως πρώτα χρειάστηκε να σβήσει 3 break-points του Σίνερ μετά από ένα 15λεπτο game! 

O Ιταλός όμως κατάφερε να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο “πληγώνοντας” τον Τσιτσιπά με συνεχόμενα drop-shots, αλλά και πάνω στο φιλέ, και κάνοντας το δικό του σερί ισοφάρισε σε 3-3.



Από εκεί και πέρα το set των 87 λεπτών(!) έγινε πραγματικό θρίλερ, με τους δύο παίκτες να κρατούν το service τους, αλλά με μεγάλη δυσκολία, με τον Σίνερ μάλιστα να σβήνει ένα break-point του Τσιτσιπά στο 8ο game ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Το set κρίθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Τσιτσιπάς βρήκε πρώτος mini-break (4/3), με τον Σίνερ να το παίρνει άμεσα πίσω (4/4), ωστόσο ένα νέο καθοριστικό mini-break στο κατάλληλο σημείο (6/5), αλλά κι ένας πόντος αμέσως μετά χάρισε το set στον Τσιτσιπά. 



Στο 2ο set o Νο5 του κόσμου έκανε την καλύτερη εμφάνιση της χρονιάς! Εκπληκτικός, συγκεντρωμένος, αποφασισμένος να τελειώσει το παιχνίδι. Break με το “καλημέρα” (2-1), εξαιρετικό hold αμέσως μετά (3-1) και νέο break στο 7ο game παίρνοντας προβάδισμα με 5-2 και τις μπάλες στα χέρια του για να κλείσει το ματς.

Το φινάλε ήταν επεισοδιακό καθώς μετά από ένα πρόβλημα στις εξέδρες με έναν εκ των θεατών να χρειάζεται ιατρική βοήθεια, το κοινό δεν επέτρεπε να συνεχιστεί το παιχνίδι με τον Τσιτσιπά να έχει match-point και τις μπάλες στα χέρια για να ολοκληρώσει την αναμέτρηση κάτι που έγινε μετά από 10λεπτη διακοπή.



Ο Έλληνας τενίστας αν και δυσκολεύτηκε “σβήνοντας” μάλιστα και break-point και χάνοντας ένα match-point, τελικά κατάφερε να το κλείσει με δυσκολία παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει για 3η σερί φορά σε χωμάτινο 1000άρι τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.



INTERNAZIONALI BNL D’ITALIA SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Ο τρομακτικός Τσιτσιπάς στα ημιτελικά (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα