Τιπσάρεβιτς: “Ο Μεντβέντεφ θα γίνει Νο1 του κόσμου”

Είναι θέμα χρόνου να γίνει Νο.1 στον κόσμο ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, υπογράμμισε ο Γιάνκο Τιπσάρεβιτς.

Ο πρώην top 10 παίκτης εξέφρασε επίσης την άποψή του για το ποιοι πιστεύει ότι είναι οι πιο ελπιδοφόροι νέοι στο Tour των ανδρών.

Ο Ρώσος σταρ του τένις Ντανίλ Μεντβέντεφ διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει και τους δύο τίτλους Grand Slam και να ανέβει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, σύμφωνα με τον

Γιάνκο Τιπσάρεβιτς.

Ο φιναλίστ του US Open 2019 έκλεισε τη σεζόν με 10 κερδισμένους αγώνες και διεκδίκησε δύο back-to-back τίτλους στο Masters του Παρισιού και το ATP Finals. Επιπλέον, επτά από αυτές τις νίκες πραγματοποιήθηκαν απέναντι σε παίκτες της πρώτης 10αδας. Συνολικά, ο Μεντβέντεφ κέρδισε 28 από τους 38 αγώνες που διεξήχθησαν στο Tour φέτος και εισέπραξε περισσότερα από 3,8 εκατομμύρια δολάρια.

Μιλώντας στο Spot Klub, ο πρώην Νο.8 του κόσμου Τιπσάρεβιτς, συνεχάρη τον Μεντβέντεφ για την απόδοση του και του έδωσε συμβουλές για το μέλλον. Ωστόσο, ο Σέρβος δεν είναι σίγουρος για το αν θα είναι σε θέση να κυριαρχήσει στο άθλημα λόγω της απόδοσης του στο χώμα . Ο Μεντβέντεφ δεν έχει κερδίσει ακόμη αγώνα του κυρίως ταμπλό στο Γαλλικό Όπεν.

“Ο Μεντβέντεφ είναι ένας καταπληκτικός παίκτης. Το ζήτημα δεν είναι αν θα κερδίσει Grand Slam ή αν θα ανέβει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, θα το κάνει κάποια στιγμή. Το θέμα είναι αν θα καταφέρει να κυριαρχήσει στο άθλημα. Ο Τζόκοβιτς, ο Ναδάλ και ο Φέντερερ έχουν ανεβάσει πολύ τον πήχη”, σχολίασε ο Τιπσάρεβιτς.

“Στην σημερινή εποχή, ένας παίκτης πρέπει να είναι εξαιρετικός σε όλες τις επιφάνειες για να καταφέρει να υπερισχύσει, αλλά αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι ο Ντάνιλ δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός στο χώμα, λόγω του στυλ παιχνιδιού του”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τίθενται ερωτήματα σχετικά με τις ικανότητες του Μεντβέντεφ στο χώμα. Έχει κερδίσει 10 από τους 28 αγώνες που έχει παίξει στην συγκεκριμένη επιφάνεια μέχρι στιγμής.

Οι ελπιδοφόροι νέοι του παγκόσμιου τένις, σύμφωνα με τον Γιάνκο Τιψάρεβιτς. 

Ο Μεντβέντεφ δεν είναι ο μόνος παίκτης που έχει τραβήξει την προσοχή του Γιάνκο, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει μεταξύ άλλων τον Στέφανο Τσιτσιπά ως έναν από τους πιο υποσχόμενους νέους στο τένις ανδρών. Ο 22χρονος Έλληνας έχει φτάσει δύο φορές ως τα ημιτελικά Grand Slam, ενώ έχει κατακτήσει το ATP Finals 2019.

“Αν μιλάμε για “πείνα” και θέληση, θα ξεχωρίσω τον Τσιτσιπά και τον Ρούμπλεφ. Όμως αν έπρεπε να επιλέξω βάση ταλέντου και δυνατοτήτων θα διάλεγα τον Τσιτσιπά και τον Σαποβάλοφ, αν και ο Ντένις δεν έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο στο οποίο μπορεί να παίξει. Σε αυτούς τους λίγους παίκτες, θα συμπεριλάβω σίγουρα τον Κετσμάνοβιτς”, ανέφερε.

“Ο Γιανίκ Σίνερ επίσης είναι εξαιρετικός παίκτης. Μου θυμίζει τον Ρούμπλεφ όσον αφορά την σκληρή δουλειά. Χτυπούν  “εκατομμύρια μπάλες” στην προπόνηση. Ο Ιταλός παίζει λίγο μονοδιάστατο αυτή τη στιγμή, αλλά σίγουρα θα βελτιωθεί”.

Γιάννης Μαύρος 

The post Τιπσάρεβιτς: “Ο Μεντβέντεφ θα γίνει Νο1 του κόσμου” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα