Τιμ χωρίς αντίπαλο! – VIDEO

17:04 5/6/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Ντομινίκ Τιμ είναι σε δαιμονιώδη αγωνιστική κατάσταση! Ο Αυστριακός μετέτρεψε το ντέρμπι κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ σε παράσταση για έναν ρόλο και προκρίθηκε εντυπωσιακά στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά…

Σε φοβερή φόρμα βρίσκεται ο Ντομινίκ Τιμ. Το Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ ήταν ο κυρίαρχος του πολυαναμενόμενου ντέρμπι με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο Philippe Chatrier, χάνοντας μόλις επτά(!) γκέιμς από

τον Γερμανό, “ισοπεδώνοντας” τον και παίρνοντας με περίσσια άνεση την πρόκριση για την τελική “4αδα” του Γαλλικού Όπεν.

Μόνο ντέρμπι δεν ήταν το ματς ανάμεσα στους δυο κορυφαίους τενίστες της νέας γενιάς στο Ρολάν Γκαρός, πράγμα που μαρτυρά τόσο η διάρκεια του αγώνα, όσο και το τελικό σκορ του πρώτου χρονικά προημιτελικού του θεσμού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τιμ χρειάστηκε μόλις 1 ώρα και 52 λεπτά αγώνα για να επιβληθεί του Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης με 6-4, 6-2, 6-1 δείχνοντας με τον πλέον επιβλητικό τρόπο πως είναι για τα καλά σε τροχιά τροπαίου στο Παρίσι.

He strikes again.@ThiemDomi knocks out No. 2 seed A. Zverev to reach his third consecutive RG Semifinal. #RG18 pic.twitter.com/S2cXop9QmR

Tennis Channel (@TennisChannel) 5 Ιουνίου 2018


Ο Αυστριακός παίζει εξαιρετικό τένις τις τελευταίες δέκα ημέρες και φαντάζει ως την μεγάλη απειλή του Ράφαελ Ναδάλ στον δρόμο προς την κατάκτηση του δεύτερου Major της χρονιάς.

Πάντως, για να φτάσει στον τελικό, όπου έχει πιθανό αντίπαλο τον Ισπανό Νο1 του κόσμου, θα πρέπει πρώτα να κάμψει την αντίσταση του Μάρκο Τσεκινάτο που έκανε την τεράστια έκπληξη και απέκλεισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς!

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αναμέτρηση του Τιμ με τον Ζβέρεφ, ο “Σάσα” έδειξε ιδιαίτερα καταβεβλημένος από τα συνεχόμενα, μεγάλα σε διάρκεια και πίεση ματς, που είχε στους προηγούμενους γύρους στο Ρολάν Γκαρός.

Ενδεικτικό, το ότι πήρε δυο φορές ιατρικό τάιμ άουτ κατά την διάρκεια και στο τέλος του δεύτερου σετ της αναμέτρησης και έδειξε να ενοχλείται στο αριστερό πόδι, το οποίο κι έδεσε με επίδεσμο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Αν και ο αγώνας ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές για ντέρμπι, η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική. Οι δυο αθλητές ξεκίνησαν χέρ χέρι στο ματς κερδίζοντας από τρία γκέιμς στο εναρκτήριο σετ.

Κάπου εκεί, ήρθε και το πρώτο μπρέικ στον αγώνα. Στο πρώτο μπρέικ πόιντ που δημιουργήθηκε στο ματς, ο Ντομινίκ Τιμ ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός και πήρε κεφάλι στο σκορ με 4-3, κι έκανε τον εαυτό του απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρώτου σετ του αγώνα.

Λίγες στιγμές αργότερα, ο Αυστριακός “έκλεισε” το πρώτο κομμάτι του ματς με 6-4, αφού δεν απειλήθηκε καθόλου στο σερβίς του, χάνοντας μόλις επτά πόντους συνολικά πίσω από αυτό, σε ολόκληρο το σετ!

.@ThiemDomi takes the lead@Madison_Keys battles in a tiebreak.

Watch it all on TC and TC Plus→ https://t.co/tPoe44C26q #RG18 pic.twitter.com/iHIy26waOP

Tennis Channel (@TennisChannel) 5 Ιουνίου 2018

Το δεύτερο σετ ήταν πολύ πιο άνετο για τον Αυστριακό. Ο Ζβέρεφ ταλαιπωρούνταν από πόνους στο αριστερό του πόδι, κάλεσε μάλιστα και ιατρικό τάιμ άουτ, και δεν μπόρεσε να παλέψει επί ίσοις όροις τον αγώνα.

Ο Τιμ μετέτρεψε το 0-1 του δευτέρου σετ σε 5-1, με πέντε διαδοχικά κερδισμένα γκέιμς και σερβίροντας εκπληκτικά για ακόμη μια φορά φέτος στο τουρνουά, “έκλεισε” το δεύτερο κομμάτι του ματς με 6-2 για να κάνει το 2-0 στα σετ με επιβλητικό τρόπο.

Ακόμη πιο άνετο για το Νο8 του κόσμου, ήταν το τρίτο σετ του αγώνα. Ο Ζβέρεφ έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει και ο Αυστριακός δεν τον… λυπήθηκε καθόλου, κάνοντας τον “σάκο του μποξ”.

Ο Ντομινίκ Τιμ προηγήθηκε από νωρίς με μπρέικ(1-0) και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, φτάνοντας να προηγείται με 4-0 και να δείχνει πως δεν έχει αντίπαλο στο ματς. Συνολικά, ο Αυστριακός κατέκτησε εννιά σερί γκέιμς, αν μετρήσει κανείς και τα πέντε συνεχόμενα του δεύτερου σετ.

Τελικά, ο “Σάσα” μπόρεσε να κερδίσει το γκέιμ της τιμής και να γλιτώσει το bagel στο τρίτο σετ, αλλά δεν μπόρεσε να γλιτώσει κάτι περισσότερο, χάνοντας τελικά το ματς με 3-0, σχετικά άνετα, από έναν πολύ καλύτερο, ξεκούραστο και χωρίς προβλήματα Τιμ.

Τρίτη 5/6: Προημιτελικά Ρολάν Γκαρός, Άνδρες

Thiem (Austria) beat A.Zverev (Germany) 6-4, 6-2, 6-1

Cecchinato (Italy) beat Djokovic (Serbia) 6-3 7-6(4) 1-6 7-6(11)

Men’s Draw | Women’s Draw | OOP (-1h) l LIVE SCORES

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Τιμ χωρίς αντίπαλο! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα