Τιάφο-Ρους: Δεν τρομάζουν, αλλά θέλουν προσοχή (vid)

Κάθε αρχή και δύσκολη. Έτσι ακριβώς γίνεται και στις πρεμιέρες και ειδικά σε Major τουρνουά. Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη ρίχνονται στη μάχη του Wimbledon με τον Νο4 του κόσμου να αντιμετωπίζει τον Αμερικανό Φράνσις Τιάφο(όχι πριν τις 17:00GR) , ενώ η Νο18 θα αντιμετωπίσει την Ολλανδή Αράντσκα Ρους. 

Ο Τιάφο (Νο57 στον κόσμο) είχε βρεθεί πριν από δύο χρόνια, δύο φορές μέσα στο Top 30, όμως από εκεί και πέρα δεν

κατάφερε να επιστρέψει.

Ναι μεν είναι ένας παίκτης που στηρίζεται στο service του, με το στιλ παιχνιδιού του να μοιάζει σε αυτό του Τζακ Σοκ, αλλά και στο αρκετά δυνατό αλλά ασταθές forehand, αλλά αναμφίβολα δεν μπορεί να συγκριθεί με την ποιότητα του Στέφανου Τσιτσιπά. 

Αυτή θα είναι η 4η συμμετοχή του στο Wimbledon με την καλύτερη πορεία του να είναι το 2018, φτάνοντας στον 3ο γύρο έχοντας αποκλείσει τους Φερνάντο Βερντάσκο και Ζουλιέν Μπενετό, για να ηττηθεί στη συνέχεια από τον Κάρεν Χατσάνοφ στα 5 sets, αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0. 

Στις αρχές του μήνα κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο στο Νότιγχαμ (Challenger) κερδίζοντας στον τελικό τον συμπατριώτη του Ντένις Κούντλα, όμως σε επίπεδο ATP Tour, η παρουσία του είναι αρκετά μέτρια τη φετινή σεζόν, όπου έχει ρεκόρ 12-12. 

Στο γρασίδι του Quenn’s έκανε μια γενναία προσπάθεια φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά για να ηττηθεί εύκολα από τον Ντένις Σαποβάλοφ, ενώ στη συνέχεια, στο τουρνουά του Ίστμπουρν ηττήθηκε στον 1ο γύρο από τον Νο144 του κόσμου, Λίαμ Μπρόουντι. 

Φέτος στο γρασίδι μετράει 2-2, ενώ στην καριέρα του 8-9. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τιάφο απέναντι σε παίκτες Top 10 υποφέρει αρκετά, έχοντας φέτος 0-3, ενώ συνολικά στην καριέρα του μετράει 23 ήττες σε 26 παιχνίδια. 

Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό ο Τσιτσιπάς είναι ένα ερωτηματικό για το πως θα καταφέρει να διαχειριστεί στην απουσία 2 ετών από το γρασίδι και μάλιστα παίρνοντας ρίσκο να πάει στο Wimbledon χωρίς προετοιμασία… 

Τσιτσιπάς και Τιάφο θα συναντηθούν για 3η φορά στην καριέρα τους με τον Έλληνα τενίστα να μετράει δύο νίκες χωρίς να χάσει set. Η 1η στα προκριματικά του Τόκιο όπου επικράτησε με 6-4, 6-2, ενώ η επόμενη ήταν στα τελικά του NextGen στο Μιλάνο (2018), όπου ο Τσιτσιπάς έφτασε στη νίκη με 4-3, 4-3, 4-2.

Προσοχή στην αριστερόχειρα…

Η Μαρία Σάκκαρη θα αγωνιστεί στο τελευταίο παιχνίδι του κορτ 12 (περίπου στις 20:30 GR) έχοντας απέναντι της στην Ολλανδή και Νο84 του κόσμου Αράντσκα Ρους. Η Ολλανδή θέλει προσοχή, καθώς μπορεί να έχει σημειώσει μόλις 2 νίκες σε 4 παρουσίες (στο κυρίως ταμπλό) του Wimbledon, ωστόσο είναι 30 ετών και αρκετά έμπειρη. 

Η μεγαλύτερη διάκριση της στο All England Club ήταν πριν από… 9 χρόνια έχοντας φτάσει στον 3ο γύρο της διοργάνωσης αποκλείοντας στον 2ο την Αυστραλή και Νο5 του ταμπλό τότε, Σαμάνθα Στόσουρ. 

Έκτοτε έχει συμμετάσχει ακόμα δύο φορές στο κυρίως ταμπλό (2013, 2018) έχοντας αποκλειστεί από τον 1ο γύρο, ενώ ακόμα 3 φορές (2014, 2017, 2019) δεν πέρασε από την προκριματική φάση. 

Κόντρα στην Σάκκαρη η Ρους μετράει δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια με την πιο πρόσφατη να είναι τον περασμένο Μάρτιο στο Μαϊάμι, με την Ελληνίδα τενίστρια και μετέπειτα ημιφιναλίστ να επικρατεί με 6-2, 6-3. 

Το ίδιο έκανε και στην προημιτελική φάση στο τουρνουά της Κωνσταντινούπολης (2018), με την Σάκκαρη να κερδίζει με 6-3, 7-6(6). 

Η Σάκκαρη ωστόσο δείχνει να δυσκολεύεται με αριστερόχειρες παίκτριες. Τη φετινή σεζόν μπορεί να μετράει 3-1 ρεκόρ, ωστόσο στην καριέρα της υπάρχει σχετική ισορροπία με το ρεκόρ να είναι στο 21-20. 

Όπως και ο Τσιτσιπάς έτσι και η Σάκκαρη αποφάσισε να μην αγωνιστεί σε κανένα από τα δύο τουρνουά στα οποία είχε δηλωθεί. Αυτό και συν την απουσία των δύο ετών από το γρασίδι, ίσως να προκαλέσει κάποια θέματα προσαρμογής. 

Επιπλέον και οι δύο προέρχονται από ένα ιστορικό για εκείνους τουρνουά (Roland Garros), όπου έφτασαν μέχρι τον τελικό και ημιτελικό αντίστοιχα και κάνεις δεν γνωρίζει πως θα αντιδράσουν πνευματικά. 

Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι τόσο κόντρα στον Τιάφο, όσο και απέναντι στην Ρους τα πάντα εξαρτώνται από τις ελληνικές ρακέτες…

WIMBLEDON MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-2h)

The post Τιάφο-Ρους: Δεν τρομάζουν, αλλά θέλουν προσοχή (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα