Οι συμβουλές του Μπέκερ στον Μπερετίνι

Ο Ματέο Μπερετίνι ξεκινάει την Τρίτη (29/6) τις υποχρεώσεις του στο Wimbledon αντιμετωπίζοντας τον Αργεντινό Γκουίντο Πέγια. 

Μια εβδομάδα νωρίτερα ο 25χρονος κατέκτησε τον τίτλο στο Queen’s, στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση, κάτι που είχε κάνει και ο Μπόρις Μπέκερ πριν 26 χρόνια. Οι δυο τους συναντήθηκαν στο All England Club, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του Ιταλού και

μίλησαν για το… κοινό του επίτευγμα. 

“Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα με αναγνωρίσει”, είπε ο Μπερετίνι. “Περπάτησε προς το μέρος μου και μου είπε ότι πλέον έχουμε κάτι κοινό!”

“Για μένα είναι ένας θρύλος. Δεν περίμενα να μου πει κάτι τέτοιο. Του απάντησα ότι έχει κατακτήσει μερικούς τίτλους παραπάνω από εμένα, αλλά θα προσπαθήσω να καλύψω την απόσταση”, δήλωσε χαμογελώντας ο Νο9 του κόσμου.

Εκτός από τον τίτλο στο ντεμπούτο τους στη διοργάνωση του Queen’s Μπερετίνι και Μπέκερ μοιράζονται πλέον και το πιο γρήγορο σε ταχύτητα service στο τουρνουά το οποίο ξεπερνάει τα 225χλμ/ώρα! 

Ωστόσο, οι συμβουλές του Γερμανού προς τον Μπερετίνι αφορούσαν λιγότερο την τεχνική ή την τακτική και περισσότερο την πνευματική προσέγγιση που θα χρειαστεί ο 25χρονος αυτές τις δύο εβδομάδες.

“Μου είπε αν θέλω να παραμείνω για πολλές ημέρες εδώ, ότι πρέπει να διαχειριστώ την ενέργεια μου στο κορτ και να παραμείνω συγκεντρωμένος. Θα πρέπει να είμαι πνευματικά έτοιμος και να μπορώ να εστιάζω ξεχωριστά σε κάθε χτύπημα.”

“Στο χώμα για παράδειγμά υπάρχει ο χρόνος για να σκεφτείς που πρέπει να παίξεις τις μπάλες σου, στο γρασίδι απλά αυτός ο χρόνος δεν υπάρχει.”

Για τον Μπερετίνι αυτή θα είναι η 3η συμμετοχή στο Wimbledon με την καλύτερη πορεία του να είναι το 2019 όπου κατάφερε να φτάσει στον 4ο γύρο προτού τον αποκλείσει ο Ρότζερ Φέντερερ στα 3 sets. 

WIMBLEDON MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-2h)

The post Οι συμβουλές του Μπέκερ στον Μπερετίνι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα