Μεντβέντεφ: “Το χόρτο ταιριάζει πολύ στο παιχνίδι μου”

Έτοιμος για το καλύτερo Wimbledon της καριέρας του, μέχρι τώρα, είναι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ο οποίος προέρχεται από την καλύτερή του πορεία στο Γαλλικό Όπεν και από τον πρώτο του τίτλο στο γρασίδι, το Σάββατο (26/06) στη Μαγιόρκα.

Ο 25χρονος Ρώσος, πανηγύρισε τον 11ο τίτλο της καριέρας του και την αμέσως επόμενη ημέρα έφτασε στο Λονδίνο για να προετοιμαστεί για την πρεμιέρα του την Τρίτη, στο χορτάρινο Grand Slam.

“Μου αρέσει πολύ το γρασίδι. Μπορείς

να ξαπλώσεις, μπορείς να κάνεις βουτιά για να πιάσεις τη μπάλα, μπορείς να κάτσεις στο χορτάρι. Δεν χρειάζεσαι καν καρέκλα. Νιώθω πολύ ωραία στο γρασίδι, ειδικά όταν έχει ωραίο καιρό και ο ήλιος λάμπει.

“Ταιριάζει στο παιχνίδι μου πολύ. Για τα χτυπήματά μου, το σερβίς μου ακόμα και για τις επιστροφές μου το γρασίδι μου ταιριάζει πολύ. Αυτό που δεν είναι εύκολο στο γρασίδι είναι ότι πρέπει να προσαρμοστείς πολύ καλά. Αυτό κατάφερα να κάνω και ελπίζω να με βοηθήσει εδώ” είπε χαρακτηριστικά το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο2 του ταμπλό στο Championships.

Ο Μεντβέντεφ μίλησε και για την κλήρωσή του στο Λονδρέζικο Major την οποία χαρακτήρισε δύσκολη, από τον πρώτο κιόλας αγώνα όπου θα αντιμετωπίσει την Τρίτη τον Ζαν Λενάρντ Στρουφ από τον οποίον ηττήθηκε στον εναρκτήριο γύρο του Noventi Open στο Χάλε, πριν 10 μέρες (7-6, 6-3).

“Σίγουρα πρόκειται για δύσκολη κλήρωση. Ο Ζαν είναι δύσκολος αντίπαλος, ειδικά στο χόρτο. Είναι επικίνδυνος για τους τοπ τενίστες. Μπορεί να τους κερδίσει και το έχει αποδείξει στο παρελθόν. Αυτό που ήταν θετικό στο Χάλε ήταν πως αν και βρισκόμουν μακριά από το καλό μου επίπεδο, βρέθηκα κοντά να κατακτήσω το 1ο σετ. Αν δείξω το καλό μου πρόσωπο, δεν θα είναι εύκολο γι’αυτόν. Αν παίξει καλό τένις και σερβίρει καλά, τότε θα είναι δύσκολο και για μένα. Μπορεί να γίνει ωραίο ματς. Ελπίζω να είμαι ο νικητής”

Αν ξεπεράσει το εμπόδιο του Γερμανού, στο 2ο γύρο ο Μεντβέντεφ συναντιέται με τον wild card Κάρλος Αλκαράζ (ή τον lucky loser Ουτσιγιάμα) ενώ στους “32” διασταυρώνεται με τον Μάριν Τσίλιτς.

WIMBLEDON MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-2h)

The post Μεντβέντεφ: “Το χόρτο ταιριάζει πολύ στο παιχνίδι μου” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα