Τι θέλει για να μείνει στο No4 ο Τσιτσιπάς και τι στοχεύει στο Σινσινάτι

Την πολύτιμη ευκαιρία να κερδίσει εκ νέου βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη έχασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τη χθεσινοβραδινή ήττα στην πρεμιέρα του στο Τορόντο, καθώς είχε να καλύψει μόλις 10 βαθμούς στο Nationa Bank Open, αλλά αποκλείστηκε νωρίς.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, με μία ενδεχόμενη καλή πορεία του στο 1ο από τα δύο 1000άρια θα μπορούσε να είχε ανεβάσει τη συγκομιδή βαθμών του στην παγκόσμια κατάταξη, και να πάει με λιγότερη πίεση την επόμενη εβδομάδα στο Σινσνάτι.

Τι χρειάζεται ο Τσιτσιπάς για να διατηρηθεί στο No4:

Ο

Έλληνας πρωταθλητής επέστρεψε πρόσφατα στο No4 του κόσμου, προσπερνώντας τον Κάσπερ Ρουντ με την εξαιρετική του πορεία στο ATP 250 τουρνουά του Μεξικού, ενώ έδωσε ένα θετικό έναυσμα στην hard court season του.

Αυτό όμως δεν το επιβεβαίωσε και στον Καναδά, που για μία ακόμα χρονιά αποχαιρετά νωρίς τη διοργάνωση, και τώρα για να παραμείνει στη θέση του δε θέλει να δει τον Νορβηγό να φτάνει μέχρι τέλους στη διοργάνωση.

Σε περίπτωση αποκλεισμού του Ρουντ πριν τον τελικό, αυτός θα παραμείνει στο No5, ενώ αν χάσει στον 3ο γύρο, τότε θα κινδυνεύει με ενδεχόμενη πτώση, αν ο Γιανίκ Σίνερ (No8) φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Οι στόχοι του Στέφανου στο Σινσινάτι:

Είτε μείνει στο No4, είτε πέσει στο No5, ο Τσιτσιπάς με έναν μόνο τρόπο μπορεί να διατηρήσει τα κεκτημένα στο Σινσινάτι, και αυτός δεν είναι άλλος από το να φτάσει ως τον τελικό, για να υπερασπιστεί τους 600 βαθμούς που έχει να καλύψει.

Η πίεση είναι αυξημένη όμως, καθώς πέρα από τη δική του πορεία, οφείλει να ρίχνει βλέφαρα και σ’ αυτές των Ρουντ, Ρούνε, Ρούμπλεφ και Σίνερ, που “καραδοκούν” να τον προσπεράσουν, και να τον ρίξουν αρκετές θέσεις πριν το US Open.

Ρουντ και Ρούνε μόνο κέρδος θα έχουν στο 2ο κατά σειρά 1000άρι πριν το τελευταίο Major της χρονιάς, καθώς έχουν να καλύψουν μόλις 10 βαθμούς, ενώ Ρούμπλεφ και Σίνερ χρειάζονται 90 βαθμούς, και μετέπειτα θα βγουν στο “κυνήγι” της ανόδου.

Η καλύτερη κλήρωση για τον κάτοχο του No4:

Το No4 προφέρει κι’ άλλα σημαντικά προνόμια σε έναν τενίστα, ιδιαίτερα μάλιστα όταν πλησιάζει και ένα Grand Slam, οπότε ο Τσιτσιπάς έχει κι’ άλλον λόγο να “παλέψει” για τη διατήρησή του στο Top-4.

Ο No4 της παγκόσμιας κατάταξης μπορεί να συναντήσει τους δύο κορυφαίους, τους Κάρλος Αλκαράθ και Νόβακ Τζόκοβιτς, μόνο στα ημιτελικά των διοργανώσεων, και σίγουρα αυτό δεν είναι αμελητέο.

Ο Στεφ γνωρίζει πως στο US Open θα έχει να καλύψει ξανά 10 βαθμούς, μιας και πέρσι αποκλείστηκε στον 1ο γύρο, και αν τα έχει πάει καλά στο Σινσινάτι, τότε στο τελευταίο Grand Slam θα μπορέσει να διεκδικήσει ξανά την αύξηση της συγκομιδής των βαθμών του.

The post Τι θέλει για να μείνει στο No4 ο Τσιτσιπάς και τι στοχεύει στο Σινσινάτι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα