Τι θα κάνει ο Φέντερερ όταν σταματήσει το τένις;

11:08 7/3/2019 - Πηγή: Tennis24
Γύρω από την μετά-τένις ζωή του, εκτυλίχθηκε η συζήτηση του Ρότζερ Φέντερερ με τους δημοσιογράφους στην επίσημη συνέντευξή του στο Indian Wells

Η οικογένεια θα παραμείνει η βασική προτεραιότητα όταν αποφασίσει να κρεμάσει τη ρακέτα του.

Αυτό επεσήμανε ο Ρότζερ Φέντερερ στην πρώτη του συνέντευξη τύπου, πριν ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις του στο BNP Paribas Open.

Προερχόμενος από τον 100ο τίτλο της καριέρας του, το περασμένο Σάββατο στο Ντουμπάι, ο 37χρονος

Ελβετός είπε ότι δεν είναι έτοιμος να εγκαταλείψει το τένις αλλά είναι σίγουρος ότι θα απολαύσει κάθε μέρος της ζωής του, όταν αποφασίσει να αποσυρθεί.

“Θέλω να κρατήσω την ευελιξία μου, όταν σταματήσω. Η προτεραιότητά μου θα είναι πάντα η οικογένειά μου, τα παιδιά και η γυναίκα μου. Απλά θέλω να είμαστε ευέλικτοι στις ζωές μας και να αποφασίζουμε από κοινού τι πράγματα μας αρέσει να κάνουμε” είπε ο Φέντερερ ο οποίος τόνισε ότι η γυναίκα του, Μίρκα, προσπαθεί να κρατήσει στενές επαφές με έναν κλειστό κύκλο καλών φίλων και ο ίδιος έχει σχέδια να εμπλακεί περισσότερο όταν σταματήσει τα ταξίδια σε ολόκληρο τον κόσμο.

“Από αυτή την άποψη, ανυπομονώ για τη στιγμή που θα τελειώσει αυτό” είπε.

Μια ακόμη δραστηριότητα στην οποία θέλει να εμπλακεί είναι και το ίδρυμά του, συνεχίζοντας να στηρίζει τα εκπαιδευτικά του προγράμματα για τα παιδιά σε όλον τον κόσμο.

“Το ίδρυμα θα συνεχίσει να μεγαλώνει και θα αφιερώσω χρόνο σε αυτό. Δεν μπορώ να κάτσω στάσιμος. Πάντα θα θέλω να ταξιδεύω και να κάνω διάφορα πράγματα απλά θα χρειαστεί να βάλω προτεραιότητες σε αυτά”

Φυσικά ο Φέντερερ δεν θα σταματήσει να εκπροσωπεί και να διαδίδει το τένις παγκοσμίως, συνεχίζοντας να αποτελεί τον πιο δυνατό πρεσβευτή του αθλήματος.

“Θα είναι σπουδαίο να συνεχίσω να προσπαθώ για να κάνω πιο δημοφιλές το άθλημα και οι φίλαθλοι να συνεχίσουν να διασκεδάζουν παρακολουθώντας το. Στην τελική θέλω να είμαι χαρούμενος και να ευχαριστώ τους ανθρώπους. Όμως, ξέρω ότι δεν μπορώ να ευχαριστήσω τους πάντες και πως αν βάλω αυτόν τον στόχο, εγώ ο ίδιος θα είμαι δυστυχισμένος”

Όπως είπαμε, ο Ρότζερ Φέντερερ ετοιμάζεται για την 18η συμμετοχή του στο Indian Wells Masters και με εξαίρεση το 2016 που έχασε τη μισή χρονιά, έχει καταφέρει στην καριέρα του να μην αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τραυματισμού. Ο έξυπνος προγραμματισμός των τουρνουά έχει παίξει ρόλο σε αυτό, όμως ο ίδιος ο Ελβετός δίνει μεγάλη σημασία και στην πρόληψη και τη σωστή προετοιμασία.

“Το πιο σημαντικό για έναν αθλητή είναι να καταλάβει το σώμα του. Να ξέρει τι σημαίνει ένας απλός πόνος και τι σημαίνει πόνος από τραυματισμό. Ποιος πόνος μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότερο τραυματισμό και πόσο μπορείς να το αντέξεις. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πότε πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα. Μετά χρειάζεσαι καλό ύπνο, σωστή διατροφή και να έχεις έξυπνους ανθρώπους στην ομάδα σου που είναι σωστά εκπαιδευμένοι και γνώστες του αντικειμένου. Φυσικά χρειάζεσαι και τύχη σαν αθλητής για να πετύχεις πολλά”

Ο μαέστρος περιμένει το νικητή του αγώνα Σέπι-Φούτσοβιτς στο 2ο γύρο του Indian Wells.

BNP PARIBAS OPEN DRAW | OOP (-10h) | TV SCHEDULE

The post Τι θα κάνει ο Φέντερερ όταν σταματήσει το τένις; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα